INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CROAŢIA - TURCIA 0-0 (ÎN TUR 3-0)

Turcia l-a dat afară pe Hiddink şi ar putea apela la Abdullah Avci » Soluţie internă?

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2011 10:00

Favorit la succesiunea olandezului pe bancă e Abdullah Avci, considerat omul ce poate valorifica cel mai bine tinerele talente


După ce s-a "fript" cu olandezul Hiddink, al cărui contract a fost reziliat ieri, Federaţia turcă pare tentată să revină la o soluţie internă pentru banca "naţionalei". Dintre tehnicienii aflaţi pe listă, Ertugrul Saglam (Bursaspor) şi Abdullah Avci (Buyuksehir, locul 4 în Superlig) sînt cotaţi cu cele mai mari şanse. Favorit pare a fi însă ultimul.

La începuturile sale ca tehnician, Avci s-a remarcat la juniorii Galatei. Trecut apoi la "naţionala" Under 17 (2005-2006), actualul antrenor al lui Buyuksehir a condus echipa la cîştigarea CE 1995 şi a terminat pe 4 la CM găzduit în acelaşi an în Peru.

Şefii federaţiei (TFF), presa şi suporterii îl consideră cel mai potrivit pentru reconstrucţia "naţionalei" în vederea preliminariilor CM 2014. Mai ales că se doreşte o valorificare cît mai bună a contingentului de jucători tineri, talentaţi, pe care Turcia îi are în afara graniţelor şi în special în Germania.

"Ne vom reveni"
OLANDA. Favorita grupei noastre de calificare la CM din Brazilia s-a înscris pe-o traiectorie descendentă în ultimul timp. După eşecul din ultimul meci al preliminariilor CE 2012, 2-3 cu Suedia, vicecampioana lumii a ieşit şifonată din recentele amicale cu Elveţia (0-0) şi Germania (0-3). Dar selecţionerul Van Marwijk nu-şi face probleme: "N-avem scuză pentru aceste rezultate, chiar dacă mi-a lipsit Robben, iar Sneijder nu-i în cea mai bună formă. Însă avem timp pînă-n februarie să ne revenim. Apoi vom redeveni forţa de altădată".

Acelaşi grup
UNGARIA. Vecinii noştri n-au nici un gînd de schimbare. Urmare a rezultatelor bune din preliminariile CE 2012, locul 3 în grupă, după Olanda şi Suedia, federaţia a decis să-l confirme pe selecţionerul Şandor Egervari. Numit în 2010, în locul olandezului Erwin Koeman, Egervari va merge în preliminariile Mondialului brazilian cu acelaşi grup, din care se remarcă stranierii Juhasz (Anderlecht), Gera (West Bromwich), Hajnal (Stuttgart), Dzsudzsak (Anji), Koman (Sampdoria) şi Prişkin (Ipswich).

Continuă cu Ruutli
ESTONIA. În ciuda eşecului din barajul pentru calificarea la CE 2012, 0-4 şi 1-1 cu Irlanda, federaţia de la Tallinn merge mai departe pe mîna selecţionerului Tarmo Ruutli. De altfel, oficialii estonieni nici n-au aşteptat dezodămîntul "dublei" cu echipa lui Trapattoni şi i-au prelungit acestuia contractul cu încă doi ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează