INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIENII S-AU DISTRAT CU BELGIA

Vernisaj

Articol de - Publicat sambata, 31 mai 2008 00:00

În ultimul test, la Florenţa, adversarii “tricolorilor” din 13 iunie au repetat aseară cu succes partitura ofensivă pentru Euro.

Italia e gata de Euro. Şi ne dă fiori, după repetiţia cu pu­blic de la Florenţa, 3-1 cu Belgia.

Care a fost un adversar perfect pen­tru a testa scheme ofensive. Cu mingi centrate de pe flancuri pen­tru Toni ori, la fazele fixe, pentru apariţiile-surpriză ale lui Panucci. Atenţie maximă însă la raidurile pe flancuri ale lui Camoranesi şi Di Natale, care ne pot destabiliza! Aşa au şi deschis italienii scorul. Cen­tra­re lungă din dreapta Pirlo, ce şi-a ameţit adversarul cu trei fente, şi vîr­ful lui Udinese l-a imitat pe fran­ce­zul Gomis. Şi să nu uităm şi de lo­viturile libere marca Pirlo!

“Azzurrii” nu sînt perfecţi, au şi slăbiciuni. Pe flancul stîng al lui Zam­brotta, belgienii şi-au creat prima ocazie, dar Fellaini a tras în plasa laterală. Buffon a fost salvat apoi şi de Barzagli, care a blocat şutul lui Defour. Italienilor nu trebuie să le oferim niciodată mingea la 30 de metri. E sinucidere curată! Kompany a făcut-o, iar Aquilani i-a pus pe tavă golul lui Di Natale. Tot el! E clar că va fi titular.

Donadoni a testat soluţii de rezervă după pauză. Zambrotta a trecut în dreapta, cedîndu-i locul lui Grosso, iar Del Piero l-a schimbat pe Di Natale. Şi golgeterul Seriei A, pe contraatac, şi-a intrat rapid în rol, finisînd o acţiune pornită de la Pirlo, cu assist la Camoranesi. A jucat şi Cassano, după 21 de luni, selecţionerul încercînd şi trioul superofensiv cerut de tifosi. Totuşi, la o fază fixă, Italia a primit gol, după o centrare din corner. Erau însă ultimele secunde.

Matrix rezervă!
Donadoni nu a avut timp de expe­ri­mente. Aşa că formula de la Floren­ţa ar putea fi cea tip de la turneul final. Selecţionerul a venit cu două noutăţi. Fără “Matrix” Materazzi în defensi­vă, căruia i-a fost prefe­rat Barzagli, noul stoper al lui Wolfs­­burg şi titu­larul din preli­mi­na­rii. Plus o modi­ficare la mijloc, unde trioul omogen milanez l-a pierdut pe Ambrosini în favoarea romanului Aquilani. Bătaia pe acest post e mare, De Rossi şi Perrotta, lăsaţi pe bancă, avînd şanse să intre titulari.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
 •  31 Mai 2008, 14:16

PROFESIONALIM TIPIC GSP

 •  31 Mai 2008, 13:53

ziaristi inculti. stricati limba romana - finisind ? va durea sa spuneti finalizand ?

 •  31 Mai 2008, 13:35

3-1 a fost scorul

Vezi toate comentariile (21)
Comentează