INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PORTUGALIA - OLANDA 2-1

VIDEO + FOTO Frică de fotbal » Olanda termină Euro cu cel mai prost bilanţ din istoria sa la turneele finale: zero puncte

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 18 iunie 2012 00:05

Vicecampioana mondială a încheiat grupa jalnic, pierzînd şi cu Portugalia, care a zburdat în faţa unei "Portocale" ce n-a mai contat după ce a deschis scorul


A venit şi meciul ultimei speranţe. Portughezii în roşu, olandezii în negru, cu doar puţin oranj. Exact ca jocul lor de pînă atunci la Euro. Cu eliminarea la os, Van Marwijk joacă pe vechile sfaturi ale lui Cruyff: cu Van Persie şi Huntelaar titulari, în faţă, cu Sneijder şi Van der Vaart la mijloc. Şi "Portocala" porneşte bine, iar după o combinaţie scurtă Robben-Van der Vaart, ultimul a trimis o "meseriaşă" cu efect: 0-1. Dar nu ajunge! În "sferturi" erau Germania şi Danemarca.

Doar un sfert de oră a mers mecanica Olandei.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Ridicola apărare a Olandei
Apoi, totul s-a sfărîmat, ca un ceas căzut din turn. Ronaldo (16) a început să-l zăpăcească pe Van der Wiel, dar a nimerit bara. Postiga (18), singur, scoate Stekelenburg. E un iureş ireal în careul olandez. Fundaşii batavi sînt făcuţi franjuri, ridiculizaţi de Ronaldo, Nani sau Postiga. Şi inevitabilul vine. Ronaldo îl lasă încă o dată în iarbă pe sărmanul Vlaar şi egalează sec. Acum Germania şi Portugalia sînt în "sferturi". Şi asediul roşu continuă, dar olandezii parcă nu înţeleg ce li se întîmplă. Iar în faţă, Van Persie şi Huntelaar, doi zero. Bert van Marwijk are alibi: "E clar, Cruyff e de vină!":)

Ronaldo face "dubla"
Pauză. Ronaldo îşi face altă freză, ca de obicei. Vlaar (53) are ocazia să se revanşeze, dar nu nimereşte mingea decît cu umărul. Ce rău a ajuns Olanda cu cei 4 saltimbanci din apărare! Ronaldo îi ia iar la o "motoretă" pe olandezi, Coentrao (65) e vîrf, dar Stekelenburg scoate, Iar Olanda se chinuie, se chinuie. Apare şi Van Persie. Cu un antebraţ aproape de KO în faţa lui Pepe. Ronaldo scapă, i-o dă lui Nani, care putea să pună în pătuţ Olanda, dar tot Stekelenburg salveză. E doar începutul sfîrşitului. Portugalia iese pe contră în haită, Nani îi pasează perfect lui Ronaldo, care îi rupe frînele lui Van der Wiel şi face 2-1. Abia în minutul 83, Van der Vaart e periculos, dar şi bara e împotriva batavilor. Van Persie trage şi el pe lîngă. Nici măcar punctul de onoare. Ronaldo o mai dă şi el în bară. Aşa, ca de final. Ce jalnic s-a terminat totul pentru Olanda!

CLASAMENT GRUPA B
1. GERMANIA 3 3 0 0 5-2 9p
2. PORTUGALIA 3 2 0 1 5-4 6p
3. Danemarca 3 1 0 2 4-5 3p
4. Olanda 3 0 0 3 2-5 0p

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (9)
biancorossi
biancorossi  •  18 Iunie 2012, 17:20

Portocala are una dintre cel mai slabe echipe din ultimii 40 de ani, cam de cand au devenit o forta in fotbalul mondial. sunt jucatori care deja sunt la apus de cariera (4-5), altii care nu sunt la fel de valorosi dar joaca din alte considerente (dorinta presei, a federatiei, a unor sponsori), etc etc... dar, nu le purtam de grija, olandezii, ca orice nordici europeni, vor invata repede din erori si au de unde sa construiasca oricand o echipa nationala foarte competitiva, in 2-3 luni.

laurentiu972
laurentiu972  •  18 Iunie 2012, 10:03
Postat de flo_ax pe 18 Iunie 2012, 09:47

asta cu Ronaldo iesind de la vestiar cu alta freza e TARE! N-am observat acest detaliu, ma intreb daca orice interesat de fotbal are ochi pt amanunte de acest gen! Are el fixurile lui, nu-l scoti din ele, dar aseara a marcat de 2 ori, 2 pase de gol ratate, 2 bare... Portugalia a aratat f bine, pacat ca are fluctuatii de forma, altfel ar fi o favorita certa la trofeu alaturi de Germania si Spania

da, a devenit o moda printre ziaristi sa comenteze freza lui Ronaldo....:D

flo_ax
flo_ax  •  18 Iunie 2012, 09:47

asta cu Ronaldo iesind de la vestiar cu alta freza e TARE! N-am observat acest detaliu, ma intreb daca orice interesat de fotbal are ochi pt amanunte de acest gen! Are el fixurile lui, nu-l scoti din ele, dar aseara a marcat de 2 ori, 2 pase de gol ratate, 2 bare... Portugalia a aratat f bine, pacat ca are fluctuatii de forma, altfel ar fi o favorita certa la trofeu alaturi de Germania si Spania

Vezi toate comentariile (9)
Comentează