Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 23:49

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Germania nu a lăsat loc nici unei surprize. Într-un meci pe care l-a avut sub control aproape tot timpul, formaţia pregătită de Joachim Low a învins Danemarca, scor 2-1, şi a urcat în ”sferturi”, unde se va confrunta cu Grecia. În schimb, danezii se întorc acasă, alături de Olanda (1-2 cu Portugalia).

Conştiente că orice greşeală poate costa scump, ambele echipe s-au apărat din start foarte atent. În multe momente, jocul s-a concentrat la mijloc, cu defensivele avansate. Danezii n-au avut temeri, au percutat spre atac mereu cînd au avut mingea. Totuşi, nemţii au fost mult mai insistenţi. Ambele echipe au plătit însă pentru imprecizia paselor decisive.

Primele goluri au venit într-un interval de numai 5 minute. Primul a punctat Podolski (19), reluare simplă din 6 metri la o centrare din dreapta trimisă de Muller, după un aut. Eroul meciului cu Olanda, Krohn-Dehli, a replicat la un corner: a redirecţionat cu capul o minge expediată tot cu capul de Bendtner.

Acelaşi scenariu şi la reluare. Cu diferenţa că s-a marcat doar o dată. Dacă Danemarca a ţintit doar bara (Jakob Poulsen 51), Germania a fost mai precisă. Ozil a trimis o lansare în diagonală, Gomez a ratat mingea, nu şi Bender, care a împins-o lejer cu latul în plasă (80), din 8 metri. Decisiv.

Echipele de start
DANEMARCA: Andersen - Kjær, Agger, S. Poulsen, Jacobsen - Kvist, Eriksen, J. Poulsen, Zimling, Krohn-Dehli - Bendtner. Antr. M. Olsen
Rezerve: Lindegaard, Schmeichel, Bjelland, Okore, Wass, C. Poulsen, Schone, Silberbauer, Kahlenberg, Rommedahl, Pedersen, Mikkelsen.


GERMANIA: Neuer - Bender, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Müller, Ozil, Podolski - Gomez. Antr. J. Low
Rezerve: Wiese, Zieler, Schmelzer, Höwedes, Mertesacker, Gündoğan, Schürrle, Kroos, Götze, Reus, Klose.

Arbitru: Carlos Velasco Carballo (Spania)


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion