INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA - ITALIA 0-0, 2-4 LA PENALTY-URI

VIDEO Pirlotehnicus » Pirlo i-a făcut cenuşă pe englezi cu o scăriţă genială

Acum doi ani, într-un amical cu Barcelona, Pirlo a bătut la fel scăriță, dar Pinto n-a plecat pe fentă și a prins lovitura de la 11 metri. Duminică, fenta sa l-a crucificat pe Hart // Foto: Reuters
Acum doi ani, într-un amical cu Barcelona, Pirlo a bătut la fel scăriță, dar Pinto n-a plecat pe fentă și a prins lovitura de la 11 metri. Duminică, fenta sa l-a crucificat pe Hart // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 20:24

Regizorul italian a întors, într-o clipă de nebunie, printr-o execuţie magică de la 11 metri o sentinţă crudă şi nedreaptă. Şi-a revitalizat subit colegii şi le-a distrus moralul insularilor.

Italienii îi spun, în stilul tradiţional, "cucchiaio". Lingura lor sau scăriţa noastră a fost lovitura care a împiedicat o sentinţă nedreaptă şi crudă. Penaltyul magic bătut de Pirlo i-a stropit cu apă vie pe Buffon, Nocerino şi Diamanti, cei doi care i-au urmat la punctul cu var, şi i-a ars pînă la cenuşă pe Hart şi pe ambii Ashley: Young şi Cole.

Vezi aici rezumatul partidei şi cum au fost executate penalty-urile!

Regizorul azzurro a avut un moment de nebunie la Kiev, răsturnînd balanţa norocului. "L-am văzut pe portar foarte tensionat, se agita şi făcea mişcări ciudate. Am improvizat şi m-am gîndit să pun un pic de presiune. Era mai uşor să bat aşa. I-am destabilizat pe adversari", explică mijlocaşul de 33 de ani.

A dat peste cap ruleta!
După ce Pirlo a egalat la 2, moralul insularilor s-a făcut ţăndări. Dovadă că Young şi Cole au tremurat la punctul cu var. Primul n-a mai executat jos şi plasat, ci a tras tare şi pe centru, dar sus, ţintind bara transversală! Iar fundaşul lui Chelsea, singurul din lot ce transformase un penalty la "naţională", a tras pe colţul ştiut de Buffon, dar nu la semiînălţime, deloc plasat şi moale!

"Efectul Pirlo" l-a afectat şi pe Hart din plin. Goalkeeper-ul lui Man. City, care ghicise colţul drept, la primele şuturi ale lui Balotelli şi Montolivo, a fost apoi mereu fentat de Nocerino şi de Diamanti (nici unul nu se afla pe lista celor 5!).

Adus la Inter de Hodgson
Ironia sorţii face ca tocmai selecţionerul Angliei să-l fi lansat la Inter pe Pirlo! Se întîmpla în 1997, cînd Hodgson a cerut organizarea unui joc-şcoală cu porţile închise la Pinetina ca să-l testeze pe Andrea, pe-atunci mijlocaşul Bresciei, care a evoluat apoi 20 de minute şi într-un amical cu PSV Eindhoven. "Pirlo ne-a dat o lecţie de cel mai înalt nivel. Cred că la penalty a exagerat", a spus Roy.

Sfătuitorul lui Diamanti
Buffon a trăit la tensiune maximă loviturile de departajare. Nu s-a uitat la nici o execuţie a colegilor şi, după ce l-a salvat pe Montolivo prin intervenţia la Young, l-a ajutat şi pe Diamanti la penaltyul de 4-2. "M-am gîndit că trebuie să reuşesc o paradă să anulez ratarea noastră, pentru că meritam să ne calificăm. Eu i-am spus lui Diamanti să «deschidă» latul spre stînga. Dar doar dacă ajungem în finală mă voi bucura. N-am venit la Euro să termin pe locul 3 ori 4", a declarat căpitanul "azzurrilor".

A încurcat tricourile!
Prima schimbare a lui Prandelli, din minutul 78, a oferit un episod comic. Grăbit să intre în locul lui Cassano, Diamanti a luat în grabă un tricou de pe banca de rezerve, dar l-a îmbrăcat pe cel al lui Giaccherini (foto, cu 13 pe spate), titular în primele două meciuri din grupă! Colegii s-au sesizat şi portarul Viviano i l-a pasat pe al lui, cel cu nr. 22. Şi poate nu întîmplător, după ce ţintise bara în prelungiri, mijlocaşul de la Bologna a spart ghinionul şi a transformat penaltyul decisiv. De diamant.

"De la Totti n-am mai văzut atîta sînge rece şi nebunie! Execuţia lui Pirlo a fost fenomenală" (Daniele De Rossi, mijlocaş Italia)

"Ca să vorbim despre fotbalul pur, Pirlo a oferit o mostră de măiestrie, iar scăriţa de la penalty a fost cireaşa de pe tort" (Rio Ferdinand, fundaş Man. United)

98 de pase reuşite din 104 a dat Pirlo în 120 de minute contra Angliei. Gerrard nu a avut decît 22

Cel mai tari 4 tweet-uri despre Pirlo
"Pirlo este clasă pură" - Gerard Pique, fundaş Spania
"Ce superpenalty! Fenomenal" - Xavi, mijlocaş Spania
"Pirlo e pur şi simplu o glumă" - Michael Owen, fost vîrf englez
"O execuţie cu adevărat genială" - Robin van Persie, atacant Olanda

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
biid
biid  •  26 Iunie 2012, 13:23

Ce bine era daca aveai aceleasi aprecieri si la adresa lui Mutu ,de exemlu,dar atunci erai,,scorpie"!.

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iunie 2012, 12:55

continuare: alta dovada ca piturca nu asculta de frati este CONVOCAREA LUI FLORESCU. La cat l-au criticat,daca fratii aveau influenta la nationala, mai aparea el vreodata?.. Are si Piturca fixurile lui imbecile, ca toti antrenorii, nu neg. Dar crezi ca suporterii italieni, englezi, francezi sunt multumiti 100% de convocari? (si la ei, dar mai ales la noi, sunt milioane de selectioneri). Insa in cele din urma sustin 100% echipa nationala pentru ca le reprezinta tara. Si sunt mandri de asta. Exemplu pe care trebuie sa-l luam si noi.

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iunie 2012, 12:52

fotbalfan, am enumerat doar suporterii din bucuresti din simplul motiv ca mi-ar fi luat prea mult sa-i enumar pe toti din tara. asta nu inseamna ca nu ii iau in calcul. toata lumea propaga ideea ca selectionerul convoaca numai jucatori de-ai fratilor dinamita. pentru stagiul de pregatire de vara asta din austria si elvetia, doar 11 din cei 23 selectionati se afla sub contract cu ei. piturca a fost certat ani la rand cu fratii si daca ai fi citit presa sportiva in ultimii ani (si cred ca ai facut-o), ai fi observat ca piturca e genul de om care niciodata nu primeste ordine sau indicatii. are o mandrie nemasurata. la cum il stii, il vezi pe piturca supus cuiva? alta dovada ca piturca nu ascu

Vezi toate comentariile (6)
Comentează