INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - FRANȚA, AZI, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

Achtung, Griezmannschaft! Nemții se tem de un singur jucător din lotul Franței înainte de meciul direct: ”E principala amenințare”

Acum două luni, Griezmann l-a bătut pe Neuer, reușind golul calificării lui Atletico în finala Ligii // Foto: Getty Images
Acum două luni, Griezmann l-a bătut pe Neuer, reușind golul calificării lui Atletico în finala Ligii // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2016 00:00

Nemții se tem de liderul ofensivei albastre, considerat de Suddeutsche Zeitung ”noul Ribery” și o intensă amenințare, indiferent de formula lui Deschamps.

Patru goluri și două assisturi în 345 de minute. Griezmann, cel mai bun marcator la acest Euro, le dă frisoane germanilor înaintea celei de-a doua semifinale.

"Se tem de el, Antoine e principala amenințare. Liderul atacului francez nu are de gând să se oprească", a titrat pe copertă L'Equipe.

Inteligență, sânge rece, control incredibil

"Cu inteligența sa în joc și ruperile de ritm este capabil să schimbe cursul meciului în orice clipă", l-a lăudat sclipitorul Mehmet Scholl.

"Avantajul lui este că se integrează foarte bine în colectiv", l-a completat Klaus Allofs, fost internațional și actual director sportiv la Wolfsburg.

Și Lahm, fostul căpitan al Germaniei, l-a remarcat pe "Grizi" la CM 2014: "De-atunci și-a dovedit talentul. Și între timp, a acumulat experiență, crescând fantastic. Nu e un hazard c-a dat atâtea goluri la Atletico".

Helmer, o altă fostă glorie, amintește de recentul duel Griezmann-Neuer din semifinalele Ligii. "A avut un sânge rece și un control incredibile, nu i-a dat nicio șansă lui Manuel. Extrem de eficace".

Și presa alimentează frica de "Grizi". "Noul Ribery e arma lor forte și pare încă un școlar", a scris Suddeutsche Zeitung. Iar 11 Freunde a conchis: "Formulele se schimbă, dar numărul 7 e tot o amenințare".

Selecționerul "DD la chance"

Deschamps e considerat un antrenor norocos. Selecționerul care a prelungit cu "cocoșii" până în 2018 e supranumit "DD la chance". "Napoleon spunea că bătăliile se câștigă cu soldați buni și cu șansă. Iar Didier a avut mereu șansă din belșug", mărturisea Platini în 2012. Gazzetta dello Sport invocă argumentele grupei ușoare și adversarilor comozi ai Franței din "optimi" și din "sferturi".

Dileme în ambele tabere

Niciunul dintre cei doi selecționeri nu e scutit de griji. Deschamps are acum toți jucătorii, dar nu e decis ce sistem va alege. Un 4-3-3 care să-i dea siguranță sau un 4-2-3-1 mai riscant, dar care i-a adus goluri și rezultate la acest Euro. Și Rami sau Umtiti stoper? Neamțul Loew nu are 3 titulari: Hummels, suspendat, și accidentații Khedira și Gomez. O problemă în minus, Schweinsteiger pare total refăcut.

"E cel mai bun jucător francez la ora actuală. A progresat formidabil în ultimele luni, însă a rămas modest și discret. Este indispensabil și la Atletico"
Lothar Matthaus, fost mijlocaș german

FRANȚA: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - M. Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud

GERMANIA: Neuer - Kimmich, Boateng, Howedes, Hector - Schweinsteiger, Kroos - T. Muller, Ozil, Draxler - Gotze

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează