INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA

Anonimul Pal Dardai » Cine e noul antrenor al Ungariei care va fi prezent pe bancă la meciul contra României

Dardai, în 2011, la încheierea carierei de jucător
Dardai, în 2011, la încheierea carierei de jucător

Articol de - Publicat vineri, 19 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 19 septembrie 2014 01:25

Fostul mijlocaş al Herthei, 38 de ani, are experienţă doar la copii şi juniori. El va asigura interimatul pînă la numirea noului şef, în ianuarie 2015.

Ungurii au reacţionat după eşecul cu Irlanda de Nord (1-2), din debutul preliminariilor CE 2016, şi l-au demis pe selecţionerul Attila Pinter. Pînă la desemnarea înlocuitorului, în ianuarie, interimatul va fi asigurat de fostul internaţional Pal Dardai, 38 de ani, care va sta pe bancă doar 3 meciuri: la Bucureşti, pe 11 octombrie, în Feroe, trei zile mai tîrziu, şi cu Finlanda (14 noiembrie).

BINE pentru "tricolori" e că Dardai n-are experienţă la acest nivel. În 2011, cînd a agăţat ghetele-n cui la Hertha, fostul mijlocaş defensiv a intrat în stafful tehnic al Academiei berlinezilor. A fost secund la echipa Under 17, cu care a luat titlul, iar din 2013 a devenit coordonator la toate categoriile de vîrstă, de la Under 8 la Under 17. Şi punct.

RĂU pentru noi e că Dardai ar putea reface la "naţională" unitatea unui grup dezbinat de predecesorul său. Cel mai bun exemplu? E aproape sigur că vîrful Adam Szalai, care renunţase să mai vină din cauza unui diferend cu Pinter, îşi va reconsidera acum poziţia.

Boloni, nici o şansă
Ziarele maghiare l-au trecut pe lista posibililor înlocuitori ai lui Pinter şi pe Loţi Boloni, dar preşedintele Federaţiei, Csanyi Sandor, nici nu vrea să audă. Motivul: românul l-a supărat cu o serie de comentarii răutăcioase în ultimele luni. "Avem destul timp să alegem un nou selecţioner. Sînt cinci, şase nume pe listă, dar şi banii vor conta. Bugetul e limitat", a spus Sandor.

4 eşecuri şi o remiză este palmaresul lui Dardai ca jucător în "naţionala" Ungariei din întîlnirile cu România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează