INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

Au interzis cocoșul! Nelipsitul și emblematicul fan înaripat al francezilor nu va fi pe stadion la Euro 2016

Cocoșul Balthazar, mai mult decât o mascotă pentru
Cocoșul Balthazar, mai mult decât o mascotă pentru "naționala" Franței, va rata acest Euro

Articol de - Publicat sambata, 04 iunie 2016 00:00

Nelipsitul și emblematicul fan înaripat, Balthazar, nu va fi pe stadion la Euro. UEFA nu i-a dat autorizația stăpânului său, Clement: ”Fără el, nu mai intru nici eu!”

Franța nu va fi susținută la deschiderea de pe 10 iunie, contra României, nici la celelalte jocuri, de vestitul său cocoș. Simpaticul Balthazar a fost interzis (oficial!) de UEFA și nu poate intra pe stadion!

Stăpânul său, emblematicul fan Clement Tomaszewski, a primit și o scrisoare în acest sens: "Oricât de simpatică ar fi, prezența cocoșului v-ar pune într-o situație delicată în condițiile de securitate maximă de la Euro 2016. Regretăm, dar nu aveți autorizație să-l luați la meciuri".

Clement d'Antibes a amenințat, în semn de protest, că va boicota partidele selecționatei lui Deschamps: "Furia mea e imensă. Mi s-a spus că al meu cocoș face parte din legendă, dar de ce nu mă lasă atunci să mă afișez cu el pe stadion? Balthazar va fi prezent la toate jocurile de la acest turneu final. Totuși, dacă el nu poate pătrunde, nu mă veți mai vedea nici pe mine!".

Tinerețe, dar și experiență

În analiza publicată ieri, L'Equipe a remarcat că "naționala" Franței va fi privată la Euro de mulți dintre liderii săi, Varane, Sakho, Diarra, Benzema, dar nu duce lipsă de jucători experimentați:

"Selecționata lui Deschamps e mai tânără, mai ales datorită absențelor lui Landreau (35 de ani în 2014), Mavuba (30) și Valbuena (29), înlocuiți de Coman (foto, 19) și Martial (20)".

Și media de selecții a lotului de 23 se situează peste cea de la ultimul Mondial. Portarul Lloris, liderul de-acum, are 74 de meciuri, cu 8 mai multe decât avea în 2014 Benzema, fostul nr. 1 francez.

Giroud: "M-am obișnuit cu criticile"

Înlocuitorul lui Benzema în atacul Franței face abstracție de atitudinea ostilă a fanilor față de el.

"Nu știu de ce sunt atât de fluierat, dar deja m-am obișnuit. E un asalt mediatic față de mine, pentru că sunt concurentul lui Benzema. Există tabere pro-Karim și pro-Giroud și nu pot face nimic. Eu mă concentrez doar pe Euro", a declarat Olivier Giroud.

Vârful lui Arsenal a comentat și absența lui Valbuena: "Nu-mi pasă că Mathieu nu va fi la acest turneu".

Au declarat "catastrofă națională"!

Inundațiile teribile care au afectat în ultimele zile Parisul, făcând și doi morți, l-au determinat pe președintele Hollande să decreteze "catastrofă națională".

Apele Senei urmau s-atingă aseară nivelul de 6,5 m, astfel că autoritățile au pus lacăt mai multor muzee, între care D'Orsay și Grand Palais, și au evacuat unele opere de artă din Luvru. A fost oprită circulația trenurilor RER în gările din capitala Franței și s-a închis iei și prima stație de metrou, Saint-Michel.

27de ani și 3 luni este media de vârstă a lotului Franței, cu 13 luni mai puțin decât la CM 2014

26de selecții e media actualului lot de 23, cu 5 mai mare decât a jucătorilor prezenți la Mondial

600.000.000 €reprezintă pagubele totale cauzate până acum de inundațiile din Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  04 Iunie 2016, 10:03

...lasati cocosul la meci ...ce aveti cu el ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează