INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA

Chiricheș a explicat cauzele eșecului din Franța: "A fost o presiune foarte mare!"

Momentul care ne-a trimis acasă: Sadiku trimite spre poartă, Tătărușanu și Chiricheș privesc șocaţi // FOTO Reuters
Momentul care ne-a trimis acasă: Sadiku trimite spre poartă, Tătărușanu și Chiricheș privesc șocaţi // FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Imediat după ce România s-a întors din Franța, Vlad Chiricheș i-a anunțat pe oficialii FRF că vrea să vorbească în fața presei din România.

La doar 8 ore de la aterizarea pe aeroportul Otopeni via Paris, căpitanul echipei naționale a vorbit despre tot ceea ce s-a întâmplat la actuala ediție a Europeanului. Gazeta vă prezintă cele mai importante declarații ale internaționalului de la Napoli.

.... despre eliminarea de la Euro: "E clar că am plecat cu un sentiment de tristețe și de amărăciune. Nu ne așteptam la un astfel de deznodământ, trebuie să trecem peste asta. Noi am fost determinați, am avut o atitudine bună, precipitarea vine și pe moment, atunci când jocul nu îți iese așa cum vrei. Am încercat în cele trei meciuri să fim foarte puternici. Poate nu am reușit pe toată durata unui meci să fim sută la sută, dar am încercat să dăm totul"

... despre Franța: "Am luat un gol din fault! Noi am încercat să facem față echipelor împotriva cărora  am jucat, dar nu a fost de ajuns. Cauze? Nu știu! Au fost multe momente-cheie care și-au spus cuvântul. Pentru mine personal meciul de deschidere a fost un moment foarte frumos, un moment important din cariera mea de până acum"

... despre Elveția: "Au avut un joc mult mai combinativ decât cel al Franței, au avut posesie și ne-au pus mereu în dificultate. E mult mai greu să alergi după minge, decât atunci când ai mingea. E normal că a existat o stare de oboseală. În acest meci a mai fost și-o stare de neatenție. Au fost momente-cheie care ne-au dus la un asemenea rezultat"

... despre Albania: "A fost o neatenție din partea noastră și așa am primit acel gol. Toată lumea și-a dorit foarte mult, dar a fost și o presiune foarte mare! În prima repriză nu pot spune că au avut faze să înscrie. Am ținut controlul jocului, dar nu am marcat și nu ne-am creat mai multe ocazii de gol. Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe fani, nu mai are rost să discutăm despre ce a fost"

... despre fani: "Ne așteptam la critici pentru că nu am făcut un European bun. Când termini pe ultimul loc, te aștepți ca lumea să te critice și suntem conștienți că puteam face mult mai mult. Trebuie să trecem peste acest moment, acum trebuie să ne gândim doar la viitor! Trebuie să încercăm să ne concentrăm doar pe ce avem de făcut în viitor. Așteptările erau foarte mari, speram să facem mai mult"

... despre schimbări: "Nu știu. Dacă se va continua cu selecționerul sau dacă vine altcineva... Cine va veni trebuie să încerce să creeze un grup la fel de puternic cum am fost în calificările pentru acest Euro. Nu cred că trebuie să-mi dau eu cu părerea despre ce selecționer vine. Cei din Federație trebuie să ia decizia cea mai bună pentru ca noi să performăm. Domnul Iordănescu nu ne-a spus nimic, doar ne-a mulțumit pentru ce am făcut în perioada asta, dar nu și-a luat la revedere".

"Nu au fost deloc diferențe de recuperare după meciuri. Am văzut că a fost un întreg scandal în țară pe seama schimbării staff-ului medical, dar nu am simțit absolut deloc diferențe"
Vlad Chiricheș

"Ce trebuie schimbat? Eu văd că Hagi are o Academie puternică și încearcă să creeze jucători puternici. Sper ca și alte cluburi să încerce să creeze jucători și asta ne-ar ajuta foarte mult"
Vlad Chiricheș

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (1)
120620755017896
Virgil Matei  •  22 Iunie 2016, 10:37

Lipsa de valoare nu presiune daca aveai valoare jucai la echipa de club nu frecai banca de 3 ani si cind joci esti petarda etapei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează