INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - ȚARA GALILOR (AZI, 22:00, DOLCE 1, PROTV)

Dirijori de stele » Portugalia - Țara Galilor, semifinala neașteptată de la Lyon, propune duelul a doi selecționeri forțați să gestioneze aura liderilor Ronaldo și Bale

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 00:00

Prima semifinală nu se reduce doar la Ronaldo versus Bale, colegii de la Real care nu ies să ia cina împreună la Madrid, dar adversari azi la Lyon.

Portugalia - Țara Galilor e și duelul băncilor tehnice, al selecționerilor obligați să gestioneze echipa în jurul și în funcție de forma vedetelor.

"Înțelepți și cu bun-simț"

Deși din generații diferite, despărțiți de 16 ani, Fernando Santos (61) și Chris Coleman (45) au destule puncte comune. "Ambii au jucat fundași, au antrenat în Grecia, iar stilul lor de lucru se distinge prin bun-simț și înțelepciune. Coleman chiar trebuia să fie foarte înțelept să adune 23 de jucători din ligile inferioare engleze și a știut să-l exalteze pe Bale. Santos nu are de ales. A căutat alți eroi din cauza apatiei lui Ronaldo pentru a salva fado-ul", scrie Gazzetta dello Sport.

20 de zile de izolare

Licențiat în inginerie electrică, lusitanul ține grupul unit, vezi "naționala" Greciei, pe care a dus-o în "optimi" la CM 2014. I-a convins pe eleni să se antreneze de la 7, cu un ceas mai devreme decât plănuia, pentru că jucătorii găsiseră alibi în traficul aglomerat ca să se scoale mai târziu!

Și galezul, alungat de la Larissa de criză, e intransigent. Deși deschis dialogului, Chris a închis cantonamentul de la Dinard pentru soții și iubite: "20 de zile de liniște nu-s chiar sfârșitul lumii".

22 de trofeeare Ricardo Carvalho în carieră, cu 5 mai multe decât cei 23 de galezi de la Euro

3 goluriși pasa la autogolul nord-irlandez a reușit Bale la Euro. Ronaldo, 2 goluri și un assist

6 victoriia obținut Portugalia în cele 6 meciuri oficiale în care Jose Fonte a fost titular. Talisman

"Ne așteptam mai mult de la Cristiano, însă joacă pentru echipă și asta contează. Ronaldo nu și-a spus ultimul cuvânt la Euro"
Andre Gomes, mijlocaș Portugalia

"Se poate ca eu și Ronaldo să n-atingem nicio minge tot meciul, iar echipa noastră să câștige. Nu e un meci doar între noi doi"
Gareth Bale, atacant Țara Galilor

UEFA nu mai vrea copii în teren

Jucătorii galezi au fost avertizați să nu-și mai aducă în teren copiii când se bucură după meci. "Euro nu este o sărbătoare de familie. Stadionul nu e cel mai sigur loc unde pot zburda micuții. Sunt frumoase fotografiile și nu ne împotrivim, dar vrem să fim precauți", a spus Martin Kallen, director al forului european. Bale, Taylor și Robson-Kanu s-au jucat deseori cu copiii în teren.

Renato, cu 5 ani mai bătrân?!

Vârsta lui Renato Sanches, autorul golului portughez în "sfertul" cu Polonia, naște semne mari de întrebare. Le Parisien scrie că tatăl său l-ar fi declarat în 2002, deși Sporting l-a înregistrat cu data de naștere 18 august 1997. "Da, el spune că are 18 ani. El trebuie să se uite la trecutul său. Eu cred că are 23, 24 de ani, dar e foarte bun", a declarat Guy Roux pentru Dolce Sport.

Bale îl așteaptă pe ironicul Kroos

După Ronaldo, Bale ar putea înfrunta în finală alt coleg de la Real. Kroos l-a și ironizat înainte de turneu. "Toni mi-a zis că vom avea doar trei meciuri. Sper să-l întâlnesc în cel mai important meci. Starul galez este echipa. Lucrăm împreună, ca un tot unitar, și o luăm pas cu pas. Mereu am spus că avem obiective, am crescut ca încredere pe parcursul competiției", a zis Gareth.

Pepe incert, out Ramsey și Davies

Portughezii au mari emoții în privința recuperării lui Pepe, sâcâit de probleme musculare. Mai rău stă însă Coleman, care nu-i are pe suspendații Ramsey, cel mai bun pasator galez, și pe Davies.

PORTUGALIA: Rui Patricio - Cedric Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro - Renato Sanches, Danilo, Moutinho, Andre Gomes - Nani, Ronaldo

ȚARA GALILOR: Hennessey - Chester, A. Williams, Collins - Gunter, Ledley, Allen, Taylor - J. Wiliams, Bale - Robson-Kanu
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează