INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SERBIA - ALBANIA

Dragan Petricevici despre incidentele de la Serbia - Albania: "A fost un atac terorist"

Articol de - Publicat sambata, 18 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 17 octombrie 2014 23:19

Dragan Petricevici, antrenor de baschet bosniac de etnie sîrbă, crede că albanezii au transfirmat un eveniment sportiv într-o acţiune politică revoltătoare.

În ediţia de ieri, GSP a publicat relatarea unui cetăţean albanez despre incidentele care au avut loc marţi seară pe stadionul Partizan din Belgrad, la meciul dintre Serbia şi Albania din preliminariile Euro 2016.

Albanezul reclama violenţa manifestată de forţele de ordine şi de suporterii sîrbi. Meciul a fost suspendat în minutul 42, atunci cînd o dronă purtînd steagul Marii Albanii a intrat în arenă.

Antrenorul echipei de baschet BC Timişoara, Dragan Petricevici, 45 de ani, a ţinut să apere cauza sîrbilor în acest conflict.

"Steagul a fost nu al Albaniei, ci al Marii Albanii, ceea ce înseamnă pretenţii teritoriale nejustificate asupra a patru state suverane - Serbia, Grecia, Macedonia şi Muntenegru. Albanezii şi-au expus inclusiv propriii sportivi nevinovaţi unui potenţial măcel, ceea ce mă revoltă, mai ales din punct de vedere sportiv. Sînt de acord ca Serbia să fie pedepsită pentru proasta organizare a meciului, dar Albania trebuie să fie sancţionată pentru că a folosit un meci de fotbal pentru a provoca nişte ţări suverane. Nici nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat dacă ar fi zburat undeva în lume un steag cu Marea Serbie. Dar sîrbii nu fac niciodată aşa ceva, a declarat Petricevici. "În plus, acordul între cele două federaţii naţionale era că la meciurile dintre cele două formaţii suporterii adverşi nu fac deplasarea", a adăugat el.

18 ani au trecut de cînd Petricevici a venit să antreneze în România, prima sa echipă fiind "U" Cluj

"Toată acţiunea de la Belgrad a fost pur politică şi sportul a fost implicat la modul cel mai abuziv. Sîrbii nu sînt animale!" (Dragan Petricevici)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
gerula
gerula  •  18 Octombrie 2014, 16:45

Ai absoluta dreptate!... Imaginati-va o drona purtand steagul cu harta Marii Ungarii, incluzand Transilvania, zburand deasupra Stadionului la meciul Romania-Ungaria!... Unul din jucatorii romani reuseste sa prinda steagul si incearca sa-l de-a jos de pe drona, moment in care toti jucatorii unguri se napustesc asupra lui si incep sa-l ia la bataie!... Oare cum ar fi reactionat romanii, jucatorii, stewarzii, spectatorii la asta?... Pentru ca exact asa s-au intamplat evenimentele in Beograd, iar albanezii plang si se victimizeaza intr-un conflict pe care ei insisi l-au provocat, atat in teren cat si in afara lui!... Iar drona era teleghidata de fratele prim ministrului Albaniei din tribune.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  18 Octombrie 2014, 09:54

...sarbii au dreptate ...

valiza.epo
valiza.epo  •  18 Octombrie 2014, 09:39

Ce ma mira este ca exista romani care aplauda gestul albanezilor!? Ce ar spune ei daca ar fi facut ungurii asa ceva, la meciul de la Bucuresti?! Sa afiseze pe un stadion, la un meci de fotbal, pretentii teritoriale asupra Romaniei, Serbiei, Croatiei, Slovaciei si Ucrainei, asa cum o fac inafara stadionului?!? S-ar fi sufocat de indignare, nu-i asa?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează