INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Comportament haotic și de neînțeles al lui Iordănescu: uită cu cine vorbește și țipă dacă e în încurcătură!

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2016 09:52

Ediția de astăzi a Gazetei Sporturilor prezintă mai multe dezvăluiri din cantonamentul României și prezintă modul în care selecționerul Anghel Iordănescu se comportă.

Indiciile din cantonament despre comportamentul haotic şi bulversant al lui Iordănescu se scurg zilnic de dincolo de zidurile de la Mont Royal. Să luăm câteva exemple:

Secunzii fac fișe de antrenament

Iordănescu îi pune pe secunzi şi pe oamenii săi cei mai apropiaţi din staff să-i pregătească fişe de antrenament şi detalii despre adversar.

"Oamenii stau până la trei, patru dimineaţa să aranjeze tot, apoi Iordănescu nici măcar nu se mai foloseşte de datele respective. Omite deseori să mai şi întrebe de ele!", explică surse de la lot.

Uită că a avut discuții cu același jucător!

În ziua jocului cu Franţa, când a purtat discuţii individuale cu jucătorii, l-a chemat pe unul dintre fotbalişti, a stat câteva minute, apoi l-a readus pe acelaşi om. "Pur şi simplu, uitase că vorbise deja cu respectivul", povesteşte chiar un "tricolor". Istoricul lui Iordănescu prezintă alte două episoade similare, cu Tibi Ghioane la un turneu în Cipru şi cu Budescu la o partidă din campania pentru Euro 2016.

"Tricolorii" stau pe ghimpi

Seara sau între antrenamente, îi trimite pe jucători la odihnă fără să anunţe când va fi trezirea dimineaţa sau pentru şedinţa de pregătire de după-amiază. "Băieții stau şi aşteaptă un semn de la Iordănescu, fără să ştie dacă mai au timp pentru o chicoteală, un duş sau un telefon. În orice secundă, Iordănescu poate da alarma: «Plecăm în 5 minute!»", afirmă surse GSP.

De altfel, din cauza inconstanţei sale, Iordănescu evită să afişeze un program clar, pe care să-l ştie fiecare membru al delegaţiei. Uneori, secunzii sunt uimiţi când Generalul îi întreabă pe ei la ce oră e plecarea spre antrenament, deşi nu stabilise nimic clar înainte!

Țipă ca să iasă din încurcătură

Dacă vrea să rezolve o problemă, o spune la patru, cinci oameni. "Să faceţi aia, să dregeţi aia!". "Câteodată, nici nu-şi dă seama că e o chestiune deja rezolvată, deşi şi-o bifase în agendă. Dar ca să iasă din încurcătură începe să ţipe pentru a deturna atenţia dinspre el", detaliază surse din cantonamentul României.

Moldovan l-ar fi înjurat

Ziarul "Libertatea" a dezvăluit ieri că atitudinea lui Iordănescu l-a scos din pepeni pe Viorel Moldovan, care l-ar fi înjurat pe selecţioner în timpul recentului amical cu Spania, atunci când Tata Puiu striga la secunzi să iasă să dea nişte indicaţii jucătorilor!

Atunci s-ar fi produs ruptura între cei doi, concretizată prin trecerea pe linie moartă a lui Moldovan, care a semnat între timp cu Auxerre, iar la Euro mai e ținut în staff doar din inerție, cu însărcinări drastic reduse. 

Dezvăluiri despre comportamentul selecționerului față de oamenii din staff și alte detalii, luni în ediția tipărită sau răsfoind online Gazeta Digitală, aici! 

Ceartă monumentală între Reghe și Neubert: "Nu vezi că suntem lați? M-ai distrus"

Abia întors din Franţa, Andone va pleca iar în Hexagon, pentru a analiza și jocul “tricolorilor” cu Elveţia

Michael Laudrup a vorbit cu GSP: "O să fie greu cu voi în preliminariile CM"

Iordănescu a primit raportul! Cifrele i-au arătat că s-a păcălit teribil

 

MECIURILE ROMÂNIEI:

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România - Elveţia - Grupa A, (Pro TV, Dolce, GSP.ro)

 
 

 

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România - Albania - Grupa A

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

 

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (51)
10206019922349607
Viorel Simionescu  •  14 Iunie 2016, 19:08

Ce sa ne mai ascundem?In 86 cand Steaua lua CCE, in Europa erau vreo16 tari, dovada ca Steaua in 3 tururi a ajuns in finala.....Acum sunt 24 de tari calificate la turneul final....Si noi nu prindem nimic....Stiti cand Romania se a califica mai departe?Atunci cand se vor califica cate 4 din grupa.....

polistul68
polistul68  •  13 Iunie 2016, 15:25
Postat de maimonide pe 13 Iunie 2016, 14:13

ca ucraina trebuie sa joace si romania. sa atace, sa joace fotbal nu sa stea in mentalitatea aia comunista invechita si fricoasa de a ne apara, ca vezi doamne nu putem noi sa ne comparam cu aia mari, ca noi suntem mici si nu trebuie sa ridicam capul din pamant. mentalitate de loseri. iordanescu e invechit si lash. trebuie sa atacam oameni buni sa avem curaj nu sa fim ultimele momai fricoase si lashe. oamenii vor sa vada fotbal.

Prietene, uita-te unde joaca fotbalistii romani.La ce echipe. Uita-te si cit joaca..si atunci ai o imagine clara a valorii. Nu poti , tu, Logan, sa te iei la intrecere cu Mercedes. CHiar nu poti. Dar daca esti atent, disciplinat, in cel mai bun caz, nu te faci de rusine. Si tot e ceva. Poti pierde totul de dragul spectacolului, sau poti sa cistigi ceva, un pic, daca joci ceea ce sti si poti.....alege tu varianta cea mai pragmatica. Nu stiu daca sti, dar locul in clasementele FIFA si UEFA, se ia dupa un anumit punctaj, facut dupa REZULTATE. Daca joci spectaculos, dar esti in uran a 4-a valorica, nu rezolvi nimic. Mai mult decit 2 articole incurajatoare, in ziarele de casa, nu primesti NIMIC. De ex acum, cu acest joc urit, si cu putin noroc, putem pridne un loc 3 in grupa, care ne paote duce mai departe. Daca jucam deschis si atacam, tare mi-e ca o sa avem 3 infringeri.....dar astia suntem noi, vrem specatcol, desii actorii sunt de slaba calitate.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  13 Iunie 2016, 15:11

de parca n-am fi stiut cat il mai duc mintile pe *** asta....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează