INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SECURITATE

Expulzat de două ori! Francezii l-au prins din nou pe naționalistul rus pe care îl evacuaseră din țară

Aleksandr Șprighin, ursul și “Hai, Rusia!”
Aleksandr Șprighin, ursul și “Hai, Rusia!”

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Naționalistul Aleksandr Șprighin, liderul suporterilor ruși, deportat sîmbătă din Franța, a fost prins de poliție și la Toulouse, luni, la 0-3 cu galezii.

Vineri, 10 iunie, la o zi de Anglia - Rusia 1-1, huliganii moscoviți au asaltat grupurile de fani insulari, bătându-i cu bestialitate (doi britanici sunt și acum în comă).

Ulterior, 25 de ultrași estici au fost expulzați. Printre ei, liderul galeriei, ultranaționalistul Aleksandr Șprighin. Apropiat al lui Vladimir Putin, acesta a fost urcat în avion sâmbătă, 18 iunie. Înainte de îmbarcare, a avertizat: "Mă voi întoarce, vreau să văd meciul cu Țara Galilor". Nimeni nu l-a crezut, dar Șprighin și-a pus în aplicare planul. Și n-a fost oprit.

Acasă, a stat doar două zile. Nu i s-a oprit pașaportul, iar luni era deja la Toulouse. "Pot să mă deplasez fără probleme în statele Uniunii Europene", a declarat el.

Călătorise cu avionul până la Barcelona, apoi a intrat în Franța cu mașina. Trupele de securitate l-au descoperit pe Stade Municipal, când partida începuse deja. 

L-au reținut din nou și urmează să fie expulzat a doua oară. Acum, nu mai are de ce se întoarce. "Naționala" sa a fost și ea eliminată.

"Rușii care au făcut ravagii la Marseille nu erau suporteri, ci combatanți antrenați să ucidă"
Petro Poroșenko, președintele Ucrainei

65.000 €a fost amenda primită de Ungaria după ce ultrașii maghiari s-au bătut cu polițiștii și stewarzii, pe stadion, la 1-1 cu Islanda

1.000.000 €a plătit federația croată numai în ultimii ani, bani ce reprezintă amenzile primite în urma incidelor provocate de fanii săi

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează