INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - FRANȚA

FOTO Pastel pentru titlu » Suporterii francezi și portughezi au creat o ambianță latină formidabilă la finala EURO 2016

Frumoasa Portugalie pe Stade de France // FOTO Reuters +2   FOTO
Frumoasa Portugalie pe Stade de France // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2016 00:00

Microbiștii au făcut atmosferă și pe stadion, și în fan-zone, unde 92.000 de suflete erau la posturi cu două ore înaintea finalei.

Porțile s-au deschis. Stade de France e gata să primească cele aproape 80.000 de suflete ce vor vibra pentru marea încercare. Cu 3 ceasuri înaintea startului, fanii se revarsă către teatrul finalei.

Două maree se întâlnesc la porțile blindate ale arenei. Cea albastră e, logic, mai numeroasă. Se văd multe tricouri ale lui Griezmann, doar el e golgeterul turneului. "Ne vom amuza, portughezii sunt simpatici. Va fi o atmosferă frumoasă", spune în L'Equipe Ophelie, venită din Elveția cu soțul.

Suporterii Les Bleus vin din tot Hexagonul. Așteaptă de 16 ani ziua aceasta. Ochelari, eșarfe, șepci, pălării, steaguri mișcătoare sunt pretutindeni. Fanii formației lui Deschamps speră ca miezul nopții să îi găsească pe Champs Elysees sărbătorind. Căldura nici nu mai contează. Înăuntru va fi fierbinte.

Fan-zone-ul "sold-out"!

Intră în spectacolul culorilor și verdele oaspeților. E un fel de-a zice, pentru că în Paris locuiesc un sfert de milion de portughezi. Doar puțin peste 10.000 au prins bilet. Unii l-au luat și cu 300 E la speculă. Francezii, prevăzători, se asiguraseră de cum s-au scos la vânzare.

Lusitanii au mai multă imaginație. Sunt parcă mai felurit costumați, vopsiți și mai exuberanți, în contrast cu fotbalul etalat de Ronaldo și compania. Controalele la porți sunt draconice. Nimeni nu vrea un remake al episodului tragic din 13 noiembrie. Armele de foc pregătite se văd peste tot.

La fel ca lângă Tour Eiffel, la Champ-de-Mars, unde fan-zone-ul e plin ochi. Deja de la ora locală 19:00 (20:00 la București), cum a anunțat Prefectura pariziană. Cine nu s-a grăbit nu mai are nicio șansă să prindă un loc în fața ecranelor gigant.

Sold-out, cum s-ar spune! 92.000 de persoane au trăit, cel puțin la fel de intens ca pe stadion, emoția duelului latin pentru titlul primului European cu 24 de echipe.

103decibeli a fost nivelul zgomotului provocat de încurajările suporterilor la încălzirea jucătorilor. L-au depășit în timpul meciului

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează