INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ALBANIA, DUMINICĂ, 22:00, GSP.RO, DOLCE 1, PROTV

Francezul Rami l-a descris pe vârful Albaniei: "Sadiku aleargă ca un nebun"

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2016 00:00

Albanezii n-au înscris niciun gol la Euro, dar nu s-au apărat non-stop.

Au atacat ca într-un război de gherilă, hărțuind permanent apărările adverse, provocându-le să greșească. Și-au creat ocazii de gol, unele mari, mai ales în fața Elveției, și nu ne va fi ușor cu ei.

Stoperul Franței, Adil Rami, ne avertizează într-un scurt portret al vârfului roș-negru, Armando Sadiku, cel care nu l-a lăsat să respire miercuri, la Marseille.

"Văzând scorul, 2-0, s-ar putea crede că defensiva noastră a avut o seară liniștită. Eroare. N-a fost deloc așa. Atacantul lor aleargă ca un nebun. Nu se oprește niciodată. Și când nu are mingea, tot te supune unei presiuni extraordinare", l-a descris fundașul "cocoșilor" pe Sadiku, adăugând: "E puternic și rapid. Trebuie să fii mereu cu ochii pe el. Te stresează să ai un asemenea adversar în marcaj".
Curios, și Sadiku, și paznicul său au alergat exact aceeași distanță pe Velodrome: 9,89 km!

68 de aniau trecut de la ultima victorie a Albaniei în fața "tricolorilor" (5 februarie 1948); România are 12 succese în 17 meciuri directe (doar două eșecuri, primul în 1946)

"Luptăm, nu ne dăm bătuți! Am demonstrat că putem rivaliza cu orice adversar. Însă ne-a lipsit forța în final de fiecare dată. Trebuie să evităm erorile"
Amir Abrashi, mijlocaș Albania

"Românii sunt solizi, nu ne va fi deloc ușor. Pentru a-i învinge, trebuie să dăm tot ce avem mai bun și ceva pe deasupra"
Burim Kukeli, mijlocaș Albania

"Cel mai frumos cadou ar fi o victorie cu românii"

Joi, selecționerul Gianni De Biasi a împlinit 60 de ani și a sărbătorit cu jucătorii, în cantonament. "Ziua mea de naștere coincide cu turneele finale, Euro și Mondial, dar n-am crezut niciodată că voi fi astăzi aici, cu Albania. Cel mai frumos cadou ar fi o victorie duminică, în fața românilor", a spus tehnicianul italian. Care a primit un tort ce reprezintă steagul albanez, cu mesajul "Buon Compleanno, Mister".

"Cei mai înfocați fani: mama și tata"

Elseid Hysaj, 22 de ani, colegul lui Chiricheș de la Napoli, are mereu doi suporteri în tribună, indiferent de meci. Părinții săi. Joi, fundașul dreapta născut în Shkoder, dar care nu a jucat niciodată în Albania la seniori (Empoli și Napoli), a postat un mesaj pe Facebook: "Cei mai înfocați fani: mama și tata". Părinții au venit la Euro cu un banner imens dedicat fiului.

"Să dovedim acum cât suntem de buni"

Burim Kukeli, "închizătorul" lui De Biasi, e optimist înaintea meciului decisiv. "Trebuie să câștigăm. Să dovedim acum cât suntem de buni", a declarat jucătorul lui FC Zurich. Dar el își va susține colegii din tribună duminică. E suspendat, după două "galbene" în primele partide. Va reintra însă căpitanul Cana, eliminat la 0-1 cu Elveția: "Avem un rival tare. Totuși, cu atitudinea corectă, putem învinge.

"Nu mai au generația lui Hagi"

Fost internațional albanez (45 selecții), jucător și la Dinamo Tirana, și la Dinamo București, Sulejman Demollari a comentat partida de mâine pentru Panorama Sport. "România nu mai are generația lui Hagi, dar tot e puternică, deși nu văd jucători care să facă diferența. Cu puțin noroc, putem câștiga și aștepta apoi rezultatele din celelalte grupe, sperând să fim printre primele patru de pe locul 3".

Au încercat să ascundă gestul obscen al lui Pogba

Imediat după golul lui Payet, 2-0 cu Albania, Paul Pogba a răbufnit. S-a întors spre masa presei, făcând un gest vulgar (foto) spre jurnaliștii care-l criticaseră dur în ultimul timp. O singură cameră TV, de la beIN Sports, a surprins reacția mijlocașului, dar directorul redacției, Florent Houzot, a refuzat să o prezinte și le-a interzis reporterilor să vorbească despre ea. Totuși, imaginea a apărut pe rețelele de socializare, apoi a fost preluată de întreaga presă. "Noi suntem fanii «naționalei» și nu avea sens să provocăm o polemică inutilă", a declarat Houzot. Când selecționerul Deschamps i-a pretins explicații, jucătorul a negat: "Era un dans, o sarabandă a bucuriei, nu am vrut să atac pe nimeni". Însă fostul internațional Dugarry a comentat: "Ar trebui să-și ceară scuze".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează