INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  CROAȚIA - PORTUGALIA 0-1 DUPĂ PRELUNGIRI

Gone in 28 seconds » Marea plictiseală de la Croația - Portugalia a fost ruptă de faza care a decis calificata

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2016 00:00

Învingătoarea campioanei Europei și echipa care a lăsat cea mai bună impresie după grupe și-a făcut bagajele.

Inexplicabil, deși mulți specialiști o vedeau chiar jucând finala, grație jumătății de tablou favorabile, Croația a capotat în "optimi", în primul joc de la acest Euro la care nu a marcat. A parcurs drumul de la posibila fericire la agonie în numai 28 de secunde ale fatidicului minut 117!

Srna, lacrimi și la final

"Capul" trimis de Perisici, vopsit în pătrățele alb-roșii, n-a transformat în gol assistul lui Srna, care a plâns și la început, și la final, pentru retragerea sa tristă din "națională". Contraatacul succesiv, pornit de eroarea lui Modrici și accelerarea lui Renato Sanches, a dat șah-mat în trei pase: Nani, centrare la invizibilul Ronaldo, primul șut al lui Cristiano în meci, reflex Subasici, reluare cu capul din 2 metri Quaresma: "E cel mai important gol al carierei mele. Am profitat la momentul potrivit".

Fernando Santos a anihilat atuurile croate: "A fost un meci extrem de tacticizat și am încercat să preluăm controlul, dar nu ne-au lăsat. Nici noi nu le-am permis să contraatace, dar am profitat de slăbiciunile lor. Ne-ar fi plăcut să jucăm frumos, dar nu întotdeauna câștigi așa un turneu final".

"Cea mai bună echipă de la acest turneu pleacă acasă. Cu tot respectul pentru Portugalia, ne-a bătut fără să arate nimic. Uneori, fotbalul e crud și complicat"
Ivan Rakitici, mijlocaș Croația

"Nu mereu câștigă fotbalul cel mai bun. Croația este o echipă extraordinară, care a jucat cel mai frumos în grupe, dar noi am fost norocoși. Rezultatul e corect"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

2 șuturi cadrateau fost trimise în partida de la Lens, ambele la golul portughez, Ronaldo și apoi Quaresma. Croații, zero din 17 spre poartă

28 de faulturia făcut Portugalia în 120 de minute, față de doar 12 ale croaților. A recuperat 66 de mingi, alergând cu 5,7 km mai mult ca adversarii

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează