INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA

Iordănescu a început să se orienteze pe grupul care va merge la Euro » 28 de oameni pentru Italia

Iordănescu are ca obiectiv să treacă de grupe la Euro, adversarele în serie fiind Franța, Elveția și Albania
Iordănescu are ca obiectiv să treacă de grupe la Euro, adversarele în serie fiind Franța, Elveția și Albania

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Selecționerul le-a solicitat secunzilor propriile opțiuni legate de lotul pentru Euro, iar la începutul săptămânii viitoare se va orienta deja asupra grupului cu care va merge la turneul de pregătire din Peninsulă.

Planurile pentru Euro prind contur, iar turneul din Italia (18-30 mai) va fi indicatorul final pentru decizia legată de lotul de 23 de oameni cu care Anghel Iordănescu va merge la turneul final.

Deocamdată, selecționerul le-a solicitat celor trei secunzi, Ionuț Badea, Daniel Isăilă și Viorel Moldovan, să facă propriile liste cu jucătorii pe care i-ar alege, plus câte o rezervă pentru fiecare compartiment, astfel încât să aibă o orientare și în legătură cu preferințele și opțiunile staff-ului.

Andone, out!

Luni, Generalul revine la FRF după un miniconcediu, ocazionat de celebrarea a 30 de ani de la câștigarea CCE cu Steaua și ziua sa de naștere. Va fi o reuniune cu întreaga echipă tehnică pentru a stabili deja lotul care va merge în Italia. "Vor fi, în principiu, 28 de jucători, care vor veni în diferite etape în funcție de momentul când vor termina treaba la cluburi", spun surse federale.

Dintre toți, situația cea mai complicată o are Florin Andone. Atacantul va rata complet acțiunea din Peninsulă deoarece Cordoba, implicată în lupta pentru promovare în Primera, refuză să-i dea drumul înainte de 30 mai, dată impusă de UEFA pentru eliberarea jucătorilor convocați la Euro.

Keșeru și Moți pe 24 mai, Hoban pe 27 mai

În plus, Hoban și "bulgarii" Keșeru și Moți vor veni numai pentru al doilea amical din Italia, contra Ucrainei, pe 29 mai. Mijlocașul lui Hapoel Beer Sheva încheie sezonul în Israel pe 21 mai, va beneficia apoi de 4-5 zile libere, urmând să ajungă în cantonamentul "tricolorilor" în jurul datei de 27 mai.

Mai devreme, pe 24 mai, sunt așteptați oamenii de la Ludogoreț. E posibil să devină deja campioni după deplasarea din această seară la Lokomotiv Plovdiv, unde au nevoie de un singur punct pentru a obține matematic titlul, dar clubul dorește să-i păstreze până pe 22 mai, când e programată sărbătoarea pentru parcursul din acest sezon.

La Como și la Torino

Ambele partide amicale pe care "naționala" le va susține în Italia vor fi transmise de Digi 1. Partida cu DR Congo, pe 25 mai, se va desfășura la Como (ora 21:00), iar jocul cu Ucraina va fi găzduit de Stadionul Olimpic din Torino, pe 29 mai (ora 20:30).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valentinn10
valentinn10  •  07 Mai 2016, 10:53

Va repet , zilele astea nu putem discuta , chiar daca sunt stelist inrait , e prea dureros ce s-a intamplat pe Dinamo. Lasati fotbalul ....deocamdata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează