INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  IRLANDA DE NORD - UNGARIA. AZI, 21:45, DIGI 1, GSP.RO

Irlanda de Nord se poate califica în premieră la Euro dacă învinge Ungaria: "Cîștigăm și facem istorie!"

Lafferty spune:
Lafferty spune: "Ar fi perfect să sărbătorim calificarea la Belfast, ar fi o seară cu totul specială pe Windsor Park. Fanii noștri o merită" // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2015 00:00

Britanicii văd primul Euro dacă înving pe Windsor Park. "Acesta e meciul vieții pentru noi toți", anunță Lafferty. Cu un succes azi, în tumultuosul Belfast, nord-irlandezii se distanțează la 7 puncte de Ungaria, cînd mai rămîn doar două partide de jucat. Își iau bilet direct spre Paris.

Nici n-au visat verzii un asemenea moment. "Cum am fi putut să ne imaginăm că, după 7 etape, vom avea cinci victorii, un egal și o singură înfrîngere în grupă? Acum, cu o lună înainte de finalul preliminariilor, sîntem gata să ne calificăm la primul nostru Euro! E deja o imensă performanță".

Kyle Lafferty, 27 de ani, golgeterul grupei F, cu 6 reușite, nu vrea să rateze această șansă, de a cîștiga biletele pentru Franța 2016 azi, la Belfast. "Un succes înseamnă automat prezența la turneul final. Cîștigăm și facem istorie! Este meciul vieții pentru noi toți", spune vîrful lui Norwich. Învingînd, se vor distanța la 7 puncte de Ungaria, cu două runde rămase de jucat. Totul e decis.

"Să nu mai luăm «pasageri»!"

Nord-irlandezul știe însă ce-i așteaptă pe Windsor Park: "Maghiarii vin la război, nu vor ca visul lor să dispară aici. Ca să-i batem, trebuie să fim la alt nivel, să fim concentrați și să dăm 110 la sută". Și tot Lafferty avertizează: "Într-o astfel de cursă, nu-ți permiți să iei după tine «pasageri». Riști să plătești scump!".

"Cel mai frumos scenariu, să jucăm calificarea pe propriul stadion, în fața fanilor noștri. Spre deosebire de Ungaria, noi avem încă o plasă de siguranță, aceste patru puncte avans"
Michael O'Neill, selecționer Irlanda de Nord

"I-am bătut deja pe unguri la ei acasă. Știm unde sînt amenințători. Dar știm și cum să înlăturăm această amenințare"
Michael O'Neill, selecționer Irlanda de Nord

"Egalul maghiarilor cu românii a fost fantastic pentru noi. I-a mai tras puțin înapoi"
Michael O'Neill, selecționer Irlanda de Nord

30 de aniau așteptat nord-irlandezii să joace din nou la un turneu final; în 1986, a fost ultima lor participare, la Mondial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  07 Septembrie 2015, 11:05
Postat de wardog pe 07 Septembrie 2015, 09:23

Nord-irlandezii nu sunt BRITANICI, ***. Marea Britanie e insula de langa Irlanda, lol.

irlandezii sunt africani. ai dreptate.) dincolo de gluma, ei fac parte din acelasi grup lingvistic, pana nu cu demult au fost tot britanici. dar spiritul celtic a fost predominant, s-a retras in Eyre, s-a format o diferentiere si de aici a aparut si dorinta lor de separare.

vladutz13
vladutz13  •  07 Septembrie 2015, 09:38
Postat de bfg pe 07 Septembrie 2015, 09:33

imi cer scuze, denumirea corecta e regatul unit al marii britanii si irlandei de nord, deci ai dreptate, mea culpa

Tocmai voiam sa zic si eu asta, felicitari pentru corectie.

bfg
bfg  •  07 Septembrie 2015, 09:33
Postat de bfg pe 07 Septembrie 2015, 09:28

sunt britanici prietene, cand faci parte din Marea Britanie te numesti britanic, nu e deloc greu de priceput. baietii aia din sudul insulei, din Republica Irlanda nu sunt britanici.

imi cer scuze, denumirea corecta e regatul unit al marii britanii si irlandei de nord, deci ai dreptate, mea culpa

Vezi toate comentariile (6)
Comentează