INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI EURO / FRANȚA

Ministrul sportului a reacționat la acuzația lui Benzema: "Nu e apartheid! Singura culoare e albastrul!"

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2016 00:00

Suspendarea lui Karim Benzema, excluderea sa din lotul pentru Euro în urma anchetei asupra cazului de șantaj sexual, a scindat Hexagonul, l-a împărțit în două tabere, declanșând un scandal de proporții când mai e doar o săptămână până la startul turneului.

Puțini francezi vorbesc de cantonamentul "naționalei" din Tirol, majoritatea e conectată la conflictul rasial.

"Cum a jucat el 81 de meciuri?"

După atacul lui Karim, "Deschamps a cedat presiunii unei părți rasiste a Franței", ministrul sportului i-a răspuns: "Benzema poate fi dezamăgit, dezgustat, dar faptul că nu va fi la Euro nu-i dă dreptul la asemenea derapaje. Explicația lui e fără sens. Îl întreb cum a jucat 81 de meciuri în această selecționată?".

"Nimeni nu e stigmatizat"

Patrick Kanner a detaliat: "Sunt 23 de jucători într-un lot ales fără să se țină cont de origine, cultură sau religie. Toți sunt francezi. Când privesc echipa, nu văd decât o singură culoare. Albastrul tricoului. Reprezintă Franța în diversitatea ei. Nu există apartheid, nimeni nu e stigmatizat".

"Catastrofă naturală"

Franța e într-o situație teribilă când se apropie turneul final. Inundații masive în nordul și centrul țării, mai ales în zona Parisului. Ploile nu se opresc, nivelul apelor crește, Sena (4,3 metri peste cotele normale, azi ar putea depăși 5 metri) și-a ieșit din matcă, plasând capitala în alertă portocalie. Mii de persoane au fost evacuate și transportul va fi afectat. Mai a fost luna cu cele mai puternice precipitații din ultimii 150 de ani. "Va fi declarată stare de catastrofă naturală", a declarat președintele Hollande, potrivit Le Parisien.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează