INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA - GRECIA, DUMINICĂ, 21:45, DIGISPORT 1

Ne scapă nemţii de Pal Dardai? Hertha Berlin nu-i mai permite să antreneze şi Ungaria dacă rămîne în Bundesliga

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 martie 2015 20:59

Tehnicianul în vîrstă de 39 de ani ar urma să se focusese doar pe activitatea de la club, astfel că ”tricolorii” nu-l vor întîlni şi în returul de la Budapesta, pe 4 septembrie

La primul meci cu Pal Dardai selecţioner, în 11 octombrie 2014, "naţionala" Ungariei şi-a revenit din şocul startului ratat în preliminariile CE 2016 şi a plecat de la Bucureşti cu un punct (1-1). Marele său merit? A refăcut unitatea grupului. Sînt însă mari şanse ca "tricolorii" să nu mai dea ochii cu fostul internaţional, 39 de ani, şi în returul de la Budapesta, pe 4 septembrie.

Dardai, se ştie, o antrenează în paralel şi pe Hertha. Iar nemţii au dezvăluit că vor să-l menţină în funcţie şi sezonul viitor, dacă tehnicianul reuşeşte să evite retrogradarea în liga a doua. Caz în care, de la 1 iulie, nu-i vor mai permite să facă naveta Berlin - Budapesta.

"Eu aparţin doar soţiei mele"
"Există chiar o clauză în acest sens în contractul lui Pal cu federaţia maghiară, pe care o putem activa oricînd", susţine managerul Herthei, Michael Preetz, contrazis însă de secretarul general al forului de la Budapesta, Vagi Marton: "Dardai va rămîne selecţionerul nostru pînă la sfîrşitul preliminariilor".
Aflat în plin program de pregătire a duelului de mîine cu Grecia, tehnicianul maghiar s-a eschivat în faţa jurnaliştilor: "Chiar nu ştiu ce scrie în contract. Nu eram de faţă cînd a fost redactat. Cui aparţin? Cu adevărat, doar soţiei mele".

13 e locul pe care-l ocupă Hertha în clasamentul Bundesligii, după 26 de etape, la 4 puncte de poziţia a 16-a, de baraj

7 puncte a cîştigat Ungaria în Grupa F cu Dardai selecţioner. Este pe locul 3, la trei puncte de "tricolori"

"Am sînge albastru şi inimă maghiară. Ungaria e importantă, iar Hertha foarte, foarte importantă"
Pal Dardai, antrenor Hertha şi selecţioner Ungaria

Dacă bat rămîn periculoşi
Disputa legată de viitorul lui Dardai a picat într-un moment delicat pentru maghiari, care încearcă să se concentreze exclusiv asupra jocului cu Grecia. Dacă înving, îi scot pe eleni definitiv din cărţile calificării şi rămîn un pericol pentru "tricolori".

Lipseşte şi Vanczak
Maghiarii nu vor putea conta mîine, contra Greciei, nici pe Vilmos Vanczak. Potrivit cotidianului Nemzetisport, fundaşul dreapta a suferit o leziune musculară în timpul testului de miercuri cu Ferencvaros. De asemenea accidentat este şi Korcsmar.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cocytyc
cocytyc  •  28 Martie 2015, 10:02

hai ca aveam emotii ,cu Dar-nai asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează