INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  IRLANDA DE NORD - FINLANDA 2-1

Nord-irlandezii se văd deja la turneul final după victoria cu Finlanda: "De-abia îi aşteptăm pe români!"

Lafferty (în verde) e împrumutat acum de Norwich la Rizespor, în prima ligă turcă // Foto: Reuters
Lafferty (în verde) e împrumutat acum de Norwich la Rizespor, în prima ligă turcă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 30 martie 2015 22:12

Nord-irlandezii se văd deja la primul lor turneu final european. "Dacă învingem România în iunie, nu mai scăpăm calificarea. Putem fi chiar primii", afirmă selecţionerul Michael O'Neill.

La jumătatea preliminariilor, britanicii sînt într-o poziţie neaşteptat de bună. Locul 2, cu 4 victorii şi un eşec, la un singur punct în spatele "tricolorilor".

După ultimul succes, 2-1 acasă în faţa Finlandei, nord-irlandezii pregătesc deja sticlele de şampanie. "Meciul contra României devine vital. De-abia îi aşteptăm la Belfast. Dacă învingem în iunie, nu mai scăpăm calificarea. Şi putem fi chiar primii în clasament", a declarat selecţionerul Michael O'Neill, care declanşează războiul psihologic: "Românii au descoperit cît de greu e să joace împotriva feroezilor. Cu noi va fi mult mai dificil pe Windsor Park".

Atuul lui O'Neill e golgeterul Lafferty, 5 reuşite în 5 partide: "Kyle e convins că poate marca la fiecare apariţie. Doar la Bucureşti n-a dat gol. O va face la Belfast".

29 de ani au trecut de cînd nord-irlandezii n-au mai jucat la un turneu final (ultimul, CM 1986)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
nykes
nykes  •  31 Martie 2015, 23:05

irlandezii nu au vazut meciul nostru cu feroe caci altfel luau deja biletele de avion. Noi ne vom bate cu finlandezii pentru locul 3 si vom pierde la golaveraj pozitia de baraj.

daccian
daccian  •  31 Martie 2015, 19:49

toata lumea a castigat greu cu feroezii, ungurii erau chiar sa fie batuti ... grecia nu a castigat deloc, a pierdut .... irladezii sunt mai usaor de batut in deplasare ca si acasa, pentru ca vor ataca si ei

ralffy_mr
ralffy_mr  •  31 Martie 2015, 11:40

ce ne facem cu mana noastra ...lucru manual se cheama.... in primul meci le-au fost frica de noi..acum se tin cu mainile de burta ca nu mai pot de ras cand se gandesc la noi...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează