INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  POLONIA - IRLANDA 2-1

Polonezii sînt fericiți și sărbătoresc al treilea turneu final la rînd. Mai puțin unul » Szukala riscă să rateze Euro!

Polonezii fericiți:
Polonezii fericiți: "Mergem în Franța. Vive la Pologne 2016" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 13 octombrie 2015 00:00

Plecînd de la Steaua în ianuarie 2015 și ajungînd acum, după 6 luni în deșert la Al Ittihad, rezervă la Osmanlispor, fundașul și-a pus în pericol locul de titular la "națională". Și ar putea vedea turneul final de pe bancă.

Pentru Lukasz Szukala, Steaua a fost cea mai bună trambulină. În doi ani și jumătate, a debutat în echipa Poloniei, a devenit titular indiscutabil la "națională" (forma un cuplu solid, imposibil de rupt, cu Glik, de la Torino) și, tot în cea perioadă, a înscris primul său gol în alb și roșu.

Rampă spre performanță

Excelent lansat, stoperul în vîrstă de 31 de ani a jucat nonstop în preliminariile CE 2016, fiind unul dintre preferații selecționerului Adam Nawalka.

8 meciurila rînd a adunat Szukala pentru Polonia în grupa D și 720 de minute

Acum, cînd toți polonezii celebrează calificarea și așteaptă marea întrecere din Franța, al 3-lea turneu final la rînd de Euro, Lukasz rîde cu un ochi și plînge cu celălalt. Pentru că, între timp, a ieșit din prima echipă a leșilor!

Pașii care i-au dezintegrat visul

A făcut un pas înapoi în ianuarie 2015, plecînd de la Steaua la Al Ittihad. Dacă ar fi rămas doi ani în Arabia Saudită, cît era contractul, ar fi cîștigat două milioane de euro, de 5 ori mai mult ca în două sezoane în Liga 1, dar a plecat după numai 6 luni.

Al doilea pas în spate, în august 2015. A semnat cu Osmanlispor, nou-promovată în prima ligă turcă, unde nu evoluează. A adunat doar 90 de minute în 7 etape! Și, pentru că e rezervă la Ankara, l-a obligat și pe selecționerul Nawalka să-l treacă pe bancă. I-a luat fața Pazdan, fundașul de-abia transferat de Legia de la Bialystok!

Pe bancă a stat Lukasz la ultimele două partide din această campanie. Și la 2-2 în Scoția, și la 2-1 cu Irlanda. Și, dacă situația lui în Turcia nu se schimbă, tot rezervă va fi și la Euro.

Alt record, Lewa!

Robert Lewandowski continuă momentul extraordinar. A înscris și duminică, golul victoriei cu Irlanda și al calificării la Euro. A ajuns la 15 reușite în ultimele 6 meciuri (la Bayern și "națională). Și a strîns 13 goluri în calificările pentru CE 2016, egalînd recordul all-time în preliminarii. Deținut de nord-irlandezul David Healy din 2007.

12 minutea jucat Szukala la "națională" în finalul preliminariilor: 0 contra Scoției și 12 cu Irlanda

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
444001919101397
Florean Andrei  •  13 Octombrie 2015, 19:05

Va să zică, nu a scăpat de ceea ce i-a fost frică atunci când a plecat de la Steaua. A pierdut postul de titular la naţională. Faptul că eşti titular la Steaua contează şi-n Polonia. Antistelişti, CAPITO ?

madskills
madskills  •  13 Octombrie 2015, 14:12

Au fost altii gen Giggs care n-au prins vreun turneu final si nu mai e asa o drama. Lukas stia consecintele cand a plecat la arabi si mai apoi la echipa aia mediocra din Turcia

adianghelescu
adianghelescu  •  13 Octombrie 2015, 09:18

bine ca ati implicat *** si la echipa poloniei pe cind la spania sau anglia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează