INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SCANDAL

Președintele federației armene lansează acuzații de blat cu Albania: ”M-au trădat!”

Armenii (în roșu) nu s-au omorît deloc cu firea, pierzînd cu Albania la cel mai clar scor acasă în preliminariile CE 2016
Armenii (în roșu) nu s-au omorît deloc cu firea, pierzînd cu Albania la cel mai clar scor acasă în preliminariile CE 2016

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2015 00:00

Ruben Hayrapetian spune că meciul din ultima etapă a grupei I a fost cedat fără luptă: ”Ai noștri n-au vrut să joace. Și cu cel mai bun antrenor din lume rezultatul era același”.

Calificarea în premieră a Albaniei la Euro este contestată chiar de cei care i-au facilitat ocuparea locului 2 în grupa I. Președintele federației armene a lansat acuzații de blat la adresa jucătorilor săi, care s-ar fi dat la o parte pe 11 octombrie, 0-3 la Erevan, trimițînd astfel Danemarca la baraj.

"Fotbaliștii naționalei noastre pur și simplu n-au vrut să joace! A fost trădare la meciul cu Albania! Chiar dacă am fi avut cel mai bun antrenor din lume rezultatul ar fi fost același", a declarat Ruben Hayrapetian, potrivit "World Soccer".

Informații despre un posibil aranjament apăruseră de cîteva săptămîni în presa sîrbă. Victoria era unicul rezultat care-i păstra pe 2 pe albanezi. Primul gol a fost autogol Hovhannisyan (9), Djimsiti a majorat scorul cu călcîiul (23) și Sadiku a închis tabela.

La egal, danezii terminau tot cu 12 puncte, dar aveau avantajul "directelor" (0-0 și 1-1). Învinși în baraj de Suedia, nordicii ar putea merge la turneul final din Franța dacă înțelegerea va fi probată.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  28 Noiembrie 2015, 15:37

Nu stiu daca si cum se poate proba asa ceva, dar ideea ca Armenia a pierdut doar pentru ca au vandut jucatorii meciul e absurda. Albania n-a primit gol in meciurile jucate in deplasare in aceste preliminarii, a invins Portugalia, de ce n-ar fi putut invinge Armenia? Ce vreau sa spun este ca simplul fapt ca Albania a castigat atat de usor nu e proba. Tin minte un alt non-combat care ne-a afectat, al Finlandei in fata Cehiei in ultimul meci pentru preliminariile CM 2006. A fost 3-0 pentru cehi dupa ce in tur acestia au invins greu de tot, 4-3 cu gol in prelungiri. Pe noi ne-a costat egalul din Armenia (ca sa vezi, tot Armenia!), dar cert e ca nici finlandezii nu s-au straduit prea mult. Parca-l vad si acum pe Sami Hyppia cat de indignat a fost de o intrebare a unui reporter roman in legatura cu lipsa lor de daruire din teren. Dar chiar am vazut meciul pentru ca a fost transmis la noi si Romania n-a jucat in acea ultima etapa. N-au jucat nimic finlandezii. Asta nu inseamna insa ca ar fi vandut meciul. Ci ca pur si simplu nu i-a interesat. Cam asa si cu armenii, oricine va putea invoca circumstanta asta.

red77
red77  •  28 Noiembrie 2015, 09:26

iar se fac cartile pentru danemarca ? sa li se dea astora un wild-card permanent sa se stie barem de la inceput. si apoi repede se uita corectitudinea astora din celebrul suedia-danemarca 2-2 . sa stea acasa valoroasa asta

Vezi toate comentariile (2)
Comentează