INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SELECȚIONER

Primul refuz pentru Burleanu » Un antrenor străin nu vrea să antreneze România: ”FRF mă caută de doi ani”

Labbadia e pe banca lui Hamburger SV din aprilie 2015 // FOTO Guliver/GettyImages
Labbadia e pe banca lui Hamburger SV din aprilie 2015 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Bruno Labbadia, aflat pe lista FRF, nu e interesat să preia "naționala" noastră.

Selecționerului Anghel Iordănescu, 66 de ani, nu-i va fi prelungit contractul scadent pe 10 iulie. Dar găsirea unui succesor, mai ales a unuia străin, cum se dorește, se anunță o mare provocare pentru președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Primul candidat, Bruno Labbadia, nici nu se gândește să părăsească Hamburgul, cu care are contract până-n 2017.

Contactat ieri, cu ajutorul colegilor de la Bild Zeitung, tehnicianul în vârstă de 50 de ani a ținut să precizeze mai întâi că "acum nu m-a căutat încă nimeni de la Federația dumneavoastră". Dar și dacă l-ar aborda cineva, răspunsul ar fi același: "Sunt antrenorul Hamburgului și voi rămâne la Hamburg".

"Românii n-au bani pentru Bruno"

Labbadia a confirmat că în trecut a mai fost contactat de FRF: "Chiar de două ori, în 2014 și în 2015". Prima oară, imediat după ce Burleanu a câștigat alegerile la FRF, antrenorul german n-avea echipă. "Și tot a refuzat!", observa ieri reporterul german Kai-Uwe Hesse, care e sigur: "Românii n-au de unde să-i dea banii pe care-i câștigă la Hamburg".

1.800.000 €anual câștigă neamțul la HSV, două chiar, cu bonusuri cu tot

10e locul pe care a terminat Labbadia cu Hamburg sezonul 2015-2016

4 septembriee data primul meci al "tricolorilor" în preliminariile CM 2018: contra Muntenegrului, acasă, cu porțile închise

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
ottobraun
ottobraun  •  22 Iunie 2016, 10:46

Balint a declarat la digi ca jucatorii romani au IQ sub media europeana , domnul Labadia stie ca nu va face performanta intr o tara corupta !

dinamo100
dinamo100  •  22 Iunie 2016, 10:18

Ce nu inteleg multi este ca a fi selectioner e cu totul altceva decat a fi antrenor de club. Schimbarea mentalitatii jucatorilor romani nu poate veni de la selectioner care ii are pe jucatori 3-4 zile inainte de meciurile oficiale si poate vreun cantonament de 2 saptamani pe an! Fotbalul romanesc are probleme majore la baza lui, iar aducand un selectioner scump de afara nu se schimba mare lucru. Va creati iluzii pe bani multi. In vreme ce majoritatea cluburilor se zbat aproape de faliment, iar antrenorii romani sunt platiti cu max 150.000 Euro/an, mi se pare o blasfemie sa platesti un antrenor strain cu 1 mil de Euro. Chiar presupunand ca este un mare meserias (ceea ce e discutabil, am mai vazut antrenori straini veniti pe la noi care n-au facut nimic, intrebati-l pe Porumboiu) , un om nu poate schimba fata fotbalului de la noi.

para.para
para.para  •  22 Iunie 2016, 10:07

Daca antrenorul care se chinuie de cativa ani la retrogradare, are 150.000 pe luna, in felul asta FRF n-o sa angajeze niciodata antrenor strain. Romanii o sa se inghesuie pe un 10-15 mii pe luna, dar la asa bani, asa rezultate. Pana si Albania care nu e cine stie ce tara bogata, isi plateste antrenorul mai bine decat o face FRF. Ce pretenti sa mai avem? Pana si gesepeul a recunoscut ca ai nostri au venit la nationala dupa un sezon incarcat. Dar oare ceilalti jucatori de la turneul final au venit din vacanta, odihniti? Bine, eu ma refer la ai nostri cei care au jucat cat de cat, nu la cei care au frecat bancile de rezerve, sau cei fara echipe, ca astia sunt odihniti tot timpul. Oricum si cei care au jucat cat de cat pe la echipe de club, au jucat cateva meciuri sau cateva minute. Pentru ei, asta inseamna sezon incarcat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează