INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA

Rățușca cea urâtă » Jucătorul care a ajuns la națională de la echipa a doua unui club și a pasat decisiv la una din reușite

Laszlo Kleinheisler, în alb, e un erou tăcut și echilibrat // FOTO Reuters
Laszlo Kleinheisler, în alb, e un erou tăcut și echilibrat // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2016 00:00

Laszlo Kleinheisler, autorul unei pase de gol în meciul cu Austria, a ajuns la "națională" de la echipa a doua a lui Videoton.

La 22 de ani și 1,70 metri înălțime, tânărul conducător de joc al Ungariei - "națională" care a trecut în mod surprinzător de Austria, marți, cu 2-0 - e des comparat cu Paul Scholes.

Ca și fostul jucător-legendă de la Manchester United, Kleinheisler e tehnic, vizionar când vine vorba de pase și nu prea comunicativ. De altfel, nu vrea să iasă deloc în evidență, ci mai degrabă dorește ca lumea să recunoască meritele echipei Ungariei ca întreg.

Discret și cuminte

"Nu vreau să fiu lăudat peste măsură, succesul aparține tuturor", a spus cu modestie Kleinheisler. Adevărul e că omul a debutat la echipa națională a țării vecine de-abia în noiembrie 2015, la barajul disputat împotriva Norvegiei, când a fost unicul marcator al meciului. Selecționerul Storck a dat dovadă de inspirație când l-a convocat, oarecum de nicăieri.

La vremea respectivă, Kleinheisler își ispășea o pedeapsă - fusese trimis la echipa secundă a lui , pedepsit pentru că nu avusese chef să-și prelungească înțelegerea cu formația maghiară.

De atunci însă n-a mai ieșit din primul "11" al Ungariei, devenind, între timp, jucătorul favorit al premierului Viktor Orban, un tip pasionat de sport în general și de fotbal în special.

Kleinheisler a ajuns, din iarnă, la Werder Bremen, unde totuși nu are prea multe minute în teren. "Îi cunosc toate calitățile și nu pricep de ce nu este folosit mai mult în Bundesliga", a spus Storck.

550 de zile de lipsă

În partida de acum două zile, Laszlo Kleinheisler l-a servit pe Adam Szalai la golul din minutul 62. Acesta din urmă nu mai înscrisese un gol din 22 decembrie 2014, adică de fix 550 de zile.

Adică până la victoria împotriva Austriei trecuseră 49 de meciuri, la "națională" și la echipa de club. În prezent, Szalai joacă pentru Hanovra, împrumutat fiind de la Hoffenheim.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  16 Iunie 2016, 11:17

UNGARIA are o echipa foarte buna.Fara 11 m cersiti si primiti...are viziune,practica un joc modern...au aparare buna....au fizic bun, si un antrenor de serie noua.Nu asteapta nimic de la divinitate nici de la arbitrii...intr-un singur meci au marcat din actiune atatea goluri,cat Romania la doua meciuri cu ajutorul arbitrilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează