INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI EURO / FRANȚA

Rebelul Payet a limpezit situația sa cu Deschamps și poate ataca Euro la viteză maximă: "I-am spus selecționerului ce aștept de la el!"

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 00:00

Mâine, 29 martie, Dimitri Payet va împlini 29 de ani. Dar uriașul talent francez, născut în Insulele Reunion, s-a risipit din cauza temperamentului său vulcanic, atât de dificil de controlat.

Exact din această cauză, mijlocașul lui West Ham nu a jucat până acum decât 16 meciuri la "națională", numai 9 ca titular, și a înscris un singur gol.

Cel care strică atmosfera

El însuși afirma, într-un interviu recent pentru L'Equipe, că "atunci când vreau să fac lumea s-o ia razna, știu cum să acționez". De aceea, a și pierdut ultimele 6 partide ale albaștrilor. Nouă luni a dispărut din echipa Franței.

Vineri, întors printre "cocoși", Payet a fost liderul lor. Cel mai bun om al lui West Ham, neașteptat de puternică în Premier League, a dat culoare atacului. Accelerări, dribling, viziune, șut perfect calibrat și o execuție de expert la fiecare fază fixă, fie că a fost corner sau lovitură liberă din lateral.

Iar Deschamps nu l-a schimbat contra Olandei, lăsându-l să-și arate întreaga valoare 90 de minute.

"Dimitri nu va lipsi"

"Dacă îl voi lua la Euro, asta se va întâmpla nu pentru că jurnaliștii mă presează să-l convoc", a atenționat antrenorul de curând. După amicalul de la Amsterdam, Didier a adăugat: "Payet e în mare formă, așa cum l-am văzut la West Ham și așa cum îl vreau mereu la lot". Și DD a completat ieri: "Dacă păstrează acest ritm, Dimitri nu va lipsi la turneul final".

Cum s-a eliberat Payet

Jucătorul a explicat și motivul relansării sale la "națională", explozia din ultimul meci de pregătire. "N-am avut niciodată probleme serioase cu Deschamps, însă trebuia să lămurim situația, să spunem lucrurile clar și corect în față. El mi-a zis ce așteaptă de la mine", a dezvăluit mijlocașul într-o discuție cu jurnaliștii francezi. Păstrând "lovitura" pentru momentul decisiv: "Și eu i-am zis selecționerului ce aștept de la el. Astfel m-am eliberat".

"Îl știu de la Nantes pe Payet. A progresat constant, iar în ultimul timp a jucat incredibil. Sunt foarte bucuros pentru el. A pornit de jos și a ajuns foarte sus"
Claudiu Keșeru, 2 ani coleg cu Payet, pentru L'Equipe

" Dimitri Payet are un imens atu. În afara calităților sale excepționale, el îi face și pe ceilalți să joace bine"
Didier Deschamps, selecționer Franța

"Nu sunt atât de rău, imposibil de suportat. Îmi găsesc eu locul în lot. Din 23, numai 11 joacă din primul minut. Iar la Euro e nevoie de toată lumea"
Dimitri Payet, mijlocaș Franța

"Franța e o echipă mare, de clasă adevărată. Nu mi-aș fi dorit un start cu un asemenea adversar la Euro"
Anghel Iordănescu, selecționer România

11 goluriare Dimitri Payet la West Ham în acest sezon în toate competițiile (a reușit și 11 pase decisive)

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează