INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - FRANȚA, AZI, 22:00, DOLCE 1, PROTV, GSP.RO

Sânge lusitan » Griezmann este nepotul unui fost fotbalist de la Pacos Ferreira emigrat în Franța

Griezmann nu știe decât câteva cuvinte în portugheză și a făcut doar o vizită în patria bunicului // FOTO Reuters
Griezmann nu știe decât câteva cuvinte în portugheză și a făcut doar o vizită în patria bunicului // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2016 00:00

Eurogolgeterul Griezmann este nepotul unui fost fotbalist de la Pacos Ferreira emigrat în Franța în 1957.

Toată lumea îl știe ca Antoine Griezmann. Liderul Franței la acest Euro mai are un nume mijlociu, Lopes, și un motiv de emoție în plus la marea finală. Pentru că va înfrunta din nou țara în care s-a născut bunicul său, Amaro.

Fostul jucător al lui Pacos Ferreira, pe care atacantul de 25 de ani n-a apucat să-l cunoască. Grizou s-a născut în 1992 la Macon, Amaro murise în 1991, tot acolo!

"Va fi ceva special. Nu știu cum o să-i omagiez memoria, dar mă voi gândi la el", spunea Antoine în octombrie 2014, la primul său duel cu Portugalia, amintind de Amaro da Cavada, tatăl mamei sale Isabelle.

"Antoine seamănă mai mult cu bunicul decât cu tine", îi plăcea unchiului Jose să-l tachineze pe tatăl lui Grizou. Amaro, la fel ca Jose, măsura numai 1,64 m, de aceea nici nepotul nu a crescut prea înalt: "Nu mi-a fost însă frică să mă bat cu cei mai mari, n-am avut complexe".

Bunicul a emigrat în Franța în 1957, după ce s-a retras de la FC Vasco da Gama, precursorul lui Pacos. De la el a moștenit talentul și fragilitatea care l-au împins să-și caute steaua la Real Sociedad.

"Mama lui mi-a spus într-o zi că Antoine vrea să joace pentru Portugalia. Ar fi fost super, dar fără sens. Toată familia lui e acolo. E un pic portughez, dar mai ales francez"
Ana Isabel Silva, verișoara lui Griezmann

6 goluria reușit Griezmann la acest Euro, cu trei mai puține decât recordmanul francez, Platini

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează