INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA

Selecționerul Ungariei dezvăluie cum a reușit să lase o impresie plăcută la EURO 2016: ”Noi n-am abandonat fotbalul”

Ungaria: cea mai puternică legătură dintre jucători și fani de la Euro // FOTO Reuters +1   FOTO
Ungaria: cea mai puternică legătură dintre jucători și fani de la Euro // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 28 iunie 2016 00:00

Selecționerul Bernd Storck și-a felicitat jucătorii: ”Am încercat mereu să atacăm”. Maghiarii au pierdut cu 4-0 în fața Belgiei, dar au lăsat o amintire frumoasă la Euro.

Noi ne-am apărat un turneu întreg, jucând închis, meschin, am primit patru goluri și am părăsit primii Euro. Locul 4, ultimul în grupa A, cu două înfrângeri și un singur punct. Nimeni nu ne va ține minte.

Ungurii au jucat deschis, au marcat șase goluri în seria F, la fel de multe ca Franța și Germania în 4 partide. Au fost printre revelațiile competiției, câștigând o grupă apropiată valoric de cea a "tricolorilor". Și mulți îi vor ține minte.

Inclusiv cu acest 0-4 din "optimi", în fața Belgiei, când au încercat să marcheze până la capăt. Asumându-și riscul de a primi 4 goluri de la flamanzii zburători.

"Noi n-am abandonat fotbalul", au fost primele cuvinte ale selecționerului Bernd Storck. "Am demonstrat aici că știm să jucăm acest sport. Plecăm din Franța cu fruntea sus. Echipa noastră are un viitor frumos".

După fiecare gol, maghiarii au celebrat în brațele fanilor. După fiecare meci, jucătorii s-au aliniat înaintea "zidului roșu" din peluză. Și suporterii i-au ovaționat.

Micul fan în lacrimi

După meciul cu Belgia, suporterii maghiari și-au aplaudat în picioare jucătorii. Acest mic fan budapestan (foto 2), venit cu părinții la Euro, a fost copleșit de emoții, privindu-i pe Dzsudzsak și pe coechipierii săi cu ochii în lacrimi.

Ungaria la Euro 2016

  • 4 meciuri (o victorie, două egaluri, un eșec)
  • 1 a fost locul ocupat în grupa F
  • 6 goluri a marcat, la fel ca Franța și Germania
  • 23 de șuturi pe poartă, 14 peste România
  • 54% a fost media posesiei ("tricolorii", 46%)
  • 87% media paselor complete (noi, 79%)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  28 Iunie 2016, 09:27

Cea ce s-a prezentat arata clar,ca Ungaria a fost peste noi la toate capitolele:posesie,goluri marcate ,puncte adunate, locul in grupe,suturi la poarta,viteza si km parcursi intr-un meci....Bravo lor,sint in devenire,vor fi cu siguranta una dintre calificatele la campionatul mondial...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează