INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA - BELGIA (MÂINE, 22:00, PROTV, DOLCE 1)

Un băiat rău domesticit » Maghiarul Zoltan Gera a revenit la cel mai înalt nivel după ce a fost pe punctul de a cădea pradă drogurilor

Articol de - Publicat sambata, 25 iunie 2016 00:00

"Dacă n-ar fi fost Dumnezeu și fotbalul, aș fi murit din cauza băuturii și a drogurilor", se confesa, acum puțin timp, jucătorul lui Ferencvaros și al naționalei Ungariei.

Viața lui Gera, 37 de ani, care a înscris un gol în partida de miercuri, împotriva Portugaliei, e bună de transpus într-o peliculă hollywoodiană. În copilărie a jucat fotbal, dar la 11 ani visele lui se îndreptau în cu totul altă direcție. Gera s-a lăsat de școală și de sport, a devenit infractor, cu planul de a se transforma, odată cu trecerea timpului, într-unul dintre cei mai temuți interlopi din orașul său natal, Pecs.

Nașul, prima variantă

Cel care l-a salvat a fost tatăl lui, care l-a dus la biserică și l-a forțat să revină la fotbal. "A fost o perioadă groaznică din viața mea. Dacă nu mi-aș fi revenit, poate că aș fi ajuns la pușcărie sau chiar aș fi murit. Am început să joc din nou fotbal la 16 ani, pentru că viața mi se schimbase. Până atunci făcusem parte dintr-o bandă, fumam, beam și mă drogam. Nu droguri grele, dar oricum era rău", a povestit Gera.

Într-o bună zi a văzut un meci de divizia a doua din Ungaria și și-a dat seama că ar fi fost mai bun decât mulți jucători de pe teren. Mai ales că un medic îi spusese că-și distrusese organismul cu alcoolul și drogurile. "Din fericire, eram încă tânăr și m-am redresat", a spus fotbalistul care a ajuns să joace apoi la Fulham și West Bromwich.

"Când am început să joc din nou fotbal, aveam picioarele slăbănoage. Nici acum nu sunt foarte puternic, dar în adolescență eram de-a dreptul scheletic"
Zoltan Gera, mijlocaș Ungaria

Accidetări repetate

La vârsta de 32 de ani, Zoltan Gera a suferit o ruptură de ligamente încrucișate, moment în care putea renunța la cariera sa în Premier League. A lucrat însă să se refacă, izolat de coechipieri, dar s-a temut de recidivă. Ceea ce i s-a și întâmplat, la câteva luni după ce s-a transferat de la Fulham la West Bromwich. Ruptura de ligamente lovise din nou și l-a ținut în afara terenului până la finalul sezonului 2011-2012. În ianuarie 2013, accidentarea s-a reîntors. Până la momentul în care Gera a revenit pe teren avea deja 34 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează