INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA CAMPIOANĂ!

Un vis renăscut din coșmar » Ronaldo e, în sfârșit, fericit! Eșecul de la EURO 2004 a fost uitat

Ce diferență! Ronaldo în 2004 și în 2016
Ce diferență! Ronaldo în 2004 și în 2016

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2016 00:00

Ronaldo, 31 de ani, a plâns duminică de frustrare, a suferit și iar a plâns. La final, de bucurie. Visul de a câștiga un trofeu și cu naționala, întrerupt brutal în 2004, devenise realitate.

Era minutul 25 al finalei de duminică. Ronaldo se străduise până atunci să continue cumva, după lovitura primită de la Payet, dar și-a dat seama că nu poate. Și s-a așezat pe gazon. Lacrimile i-au inundat chipul, nimeni nu l-a mai putut consola.

Remember 2004

El, căpitanul, omul de la care fanii așteptau totul, de care adversarii se temeau cel mai mult, realiza că nu mai poate ajuta. Și că visul său, acela de a-și trece în palmares un trofeu și cu naționala Portugaliei, e pe cale de a se nărui. Exact ca-n 2004, când sub privirile propriilor fani, la Lisabona, pierduse finala în fața Greciei (0-1).

Speranța renăscută

S-a mai liniștit în vestiar, după ce medicii i-au pus diagnosticul. Suferise doar o întindere de gradul I a ligamentului lateral intern de la genunchiul stâng. Nu o ruptură. Iar când a revenit la marginea terenului și scorul era tot 0-0, a început să spere. Din nou.

Al doilea meci

Pentru CR7, cum remarca ieri cotidianul francez L'Equipe, a început apoi un al doilea meci. Mai lung, mai chinuitor, mai dur. În fața băncii de rezerve, încurajându-și coechipieri din teren, dându-le sfaturi, celebrând golul lui Eder.

Iar când "centralul" Clattenburg a fluierat finalul, nimeni nu l-a mai putut opri. Visul, acela pe care aproape-l abandonase în minutul 25, devenise realitate.

Euro 2020, ultimul turneu?

Ronaldo și-a exprimat deja dorința de a continua la "națională" măcar până-n 2018. Ar avea atunci 33 de ani. Dar surse din cadrul Federației de la Lisabona au dezvăluit cotidianului L'Equipe că atacantul Realului nu se va opri până după Euro 2020: "Nu e genul care să renunțe așa ușor".

"Am plâns la început, am plâns la sfârșit și acum, alături de familie, de prieteni și de toți cei care au crezut în noi"
Ronaldo, căpitan Portugalia

"După meciul cu Croația, selecționerul ne-a zis: «Băieți, ne vom întoarce acasă abia pe 11 iulie. Și vom fi primiți ca niște eroi». L-am crezut și l-am urmat"
Ronaldo, căpitan Portugalia

"Eu n-am fost sută la sută la acest turneu. Dar prin ceea ce am făcut am încercat să le arăt coechipierilor că totul e posibil"
Ronaldo, căpitan Portugalia

"Ronaldo a simbolizat grupul. Unitatea lui. Este un mare căpitan"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
873380886056302
Gheorghe Andrei  •  12 Iulie 2016, 15:57
Postat de helioglobalus pe 12 Iulie 2016, 12:51

Un mare căpitan, dar de pe bancă, se joacă mai bine fără el, coechipierii au dat 110% să-i suplinească absența.

Cred ca acolo s a jucat finala.Accidentarea lui a fost luata de jucatorii portughezi ca un atac mirasav si de aici ambitia mult mai mare a portughezilor sa castige,sa si razbune capitanul.Baietii au fost admirabili.Au jucat aproape perfect tactic,sau daruit pana la final si au reusit.Bravo lor!Ar trebui sa fie exemplu si pentru jucatorii romani.Intradevar Ronaldo nu a fost la acest turneu cel pe care l stim,de fapt de la finala UCL nu e in forma,dar a fost 100% langa echipa,s a sacrificat in folosul ei,a muncit,a venit in aparare si a dat goluri exact cand a trebuuit,cu Ungaria si Tara Galilor.

helioglobalus
helioglobalus  •  12 Iulie 2016, 12:51

Un mare căpitan, dar de pe bancă, se joacă mai bine fără el, coechipierii au dat 110% să-i suplinească absența.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează