INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMÂNIA

VIDEO Attention, "tricolori"! » 3 concluzii după ultimele meciuri ale Franței înainte de EURO. De ce trebuie să sperăm și unde să fim cu ochii în patru

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2016 09:21

Mai sunt 10 zile până la meciul de deschidere a EURO dintre Franța și România. Naționala Franței a câștigat 8 dintre ultimele 9 meciuri disputate, singura sincopă fiind cu Anglia, în noiembrie 2015, când a pierdut 0-2.

E adevărat însă că toate jocurile disputate de francezi din septembrie 2014 și până în prezent au fost amicale. Naționala lui Deschamps e țară gazdă așa că a fost calificată din oficiu la EURO.

Palmaresul în cele 19 meciuri? 13 victorii, două egaluri și 4 înfrângeri. Surprinzător, printre aceste 4 eșecuri se numără unul cu Albania, în iunie 2015.

Restul au venit pe lângă Anglia cu Belgia, și Brazilia. De asemenea, unul dintre egaluri este tot cu Albania, națională care face parte din grupa A, unde e și Franța. Celălalt e cu Serbia.

Am urmărit atent ultimele meciuri ale Franței și am tras câteva concluzii.

1. Fazele fixe cu Payet în prim plan

Mijlocașul de 29 de ani de la West Ham traversează de departe una dintre cele mai bune perioade ale carierei.

E om de bază la echipa de club și sunt mari șanse ca și în meciul cu România să fie titular. Fostul jucător al lui St. Etienne, Lille și OM este un specialist al fazelor fixe.

La fiecare astfel de moment "arestează" balonul și nu ezită să încerce poarta de la orice distanță. Chiar și atunci când centrează e periculos, pentru că o face cu o precizie de lunetist.

2. Matuidi, "ceas" la mijlocul terenului

Multă lume își îndreaptă privirea la mijlocul terenului pe evoluțiile lui Pogba, excelent în aproape fiecare meci de la Juventus, dar și din națională. Toți uită de Blaise Matuidi.

Mijlocașul de 29 de ani de la PSG pare în acest moment unul dintre cei mai buni jucător de pe acest post din lume.

Mereu atent pe fază defensivă, Matuidi a început să exceleze și pe parte ofensivă. Greșește foarte rar o pasă și apare tot mai des la finalizare.

Fie că o face prin șuturi de la distanță, fie la fazele fixe, Matuidi a devenit unul dintre jucătorii care merită atenție sportiă în naționala lui Deschamps.

3. Ezitanți în apărare

Naționala Franței excela în anii trecuți la capitolul defensivă, însă acum pare că absențele fundașilor de la Real Madrid, Barcelona și Chelsea cântăresc destul de mult.

Raphael Varane, Jeremy Mathieu și Kurt Zouma nu vor fi la EURO, iar experiementele cu Adil Rami și Samuel Umtiti nu fac parte dintr-un puzzle perfect care părea să fie.

Linia defensivă Sagna, Rami, Koscienly și Evra poate fi străpunsă destul de ușor, iar Hugo Lloris nu mai este la forma din urmă cu 3-4 ani când uimea Europa cu evoluțiile sale. Acest lucru ne dă speranțe dacă vom avea tupeu. 

Deși marchează destul de mult, Franța și primește goluri, dovadă stând chiar cele 3 meciuri din acest an. S-au luat 6 goluri în 3 meciuri cu adversari de un nivel îndoielnic. Ok, printre ei se regăsește și Olanda, formație care este însă într-o cădere liberă.

România întâlnește Franța în primul meci de la EURO 2016, vineri, 10 iunie, de la ora 22:00, în direct la DolceSport și ProTV și liveTEXT pe GSP.RO. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
polistul68
polistul68  •  31 Mai 2016, 17:10
Postat de ovidiu_3003 pe 31 Mai 2016, 13:12

Ce tot va aruncati pe analiza echipei Frantei cand cel mai tare meci il vom avea cu Elvetia...ia scrie tu Nedelea un articol de analiza al echipei Elvetiei ...sa vedem cat te pricepi ...de Franta scriu toti ...da de Elvetia nimeni ...asa ca fi original ...

Si cu Albania va fi tare pentru noi, ca suntem slabi rau de tot....Sicner, cu parere de rau spun ca nu vom face nici macar un punct....

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  31 Mai 2016, 13:12

Ce tot va aruncati pe analiza echipei Frantei cand cel mai tare meci il vom avea cu Elvetia...ia scrie tu Nedelea un articol de analiza al echipei Elvetiei ...sa vedem cat te pricepi ...de Franta scriu toti ...da de Elvetia nimeni ...asa ca fi original ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  31 Mai 2016, 13:09

Sa nu ti mai dai in viata ta cu parerea despre echipa Olandei ca e in cadere libera ...decat daca o sa vezi ca o bate Romania de doua ori la rand ...si acasa si in deplasare ...atunci da .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează