INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA - BELGIA 0-4

VIDEO Dezlănțuiți » Belgienii au fost irezistibili pe final de meci, 4-0 cu Ungaria, revanșându-se după marile ratări din prima repriză

Articol de - Publicat luni, 27 iunie 2016 00:00

Pentru belgieni, Ungaria nu era chiar un bulevard cu sens unic, spre poarta lui Kiraly.

"Știu această echipă și nu mă surprinde performanța ei", avertiza Marc Wilmots, selecționerul flamand. Iar Gera, 37 de ani, unul dintre veteranii adversarilor, spunea cu o zi înaintea partidei de la Toulouse: "După ce am câștigat grupa cu Portugalia, oamenii au sărbătorit în stradă calificarea, blocând circulația. Ei bine, ne gândim să oprim traficul încă o dată la Budapesta". Poate altădată.

Click aici pentru VIDEO!

"Taifun" vs Kiraly

Gera nu avea atunci o informație importantă. Aseară, chiar la încălzire, roș-albii au rămas fără cel mai bun jucător. Kleinheisler, supranumit "Scholes maghiar", omul-echipă, a suferit o leziune la coapsă și a fost înlocuit în ultima clipă cu Pinter. Strategia lui Storck a fost dată peste cap.

Oricum, "dracii roșii" le erau net superiori rivalilor. Absența lui Kleinheisler i-a ajutat și mai mult. Tinerii lui Wilmots au fost ca un taifun în prima repriză. Modificări de ritm, accelerări surprinzătoare, combinații subtile, schimb de locuri în viteză. Marea lor problemă însă: ratează mult prea mult.

Și ieri, ocaziile s-au înșirat la poarta lui Kiraly. A înscris Alderweireld rapid, în minutul 10, dar Lukaku, De Bruyne, de câteva ori, Mertens, în două rânduri, și Hazard s-au întrecut în ratări. N-au profitat de apărarea neașteptat de fragilă a Ungariei. S-a opus și Kiraly. Așa "bătrân" cum e, la 40 de ani.

3 goluri în 13 minute

"Atenție, Ungaria are toate armele să joace perfect pe contraatac", mai zicea Wilmots. Și roș-albii au avut șansele lor. Lovrencsics și Dzsudzsak, amândoi la o palmă de bară, plus gafa lui Courtois, care a alunecat și balonul a trecut pe lângă el la o pasă în spate a lui Vermaelen. Nu s-a oprit în plasă. După pauză, maghiarii au echilibrat jocul, fiind mai periculoși. Dacă și-ar fi reglat și tirul, ar fi putut spera la mai mult. Szalai, dublă ocazie, Pinter și Juhasz l-au speriat pe Courtois. Au vrut să egaleze. N-au reușit.

Iar Belgia s-a dezlănțuit în final, Batshuayi (78, de-abia intrat), Hazard (79) și Carrasco (90+1) făcând 4-0. Acum, se pregătește de semifinale. Probabil, Bale nu o va încurca în "sferturi".

4 ultrași maghiariau fost arestați la Toulouse ieri, înaintea partidei; aveau ascunse în mașină mai multe materiale pirotehnice

54%a fost posesia Ungariei aseară, dar numai 6 șuturi pe poartă, cu 8 mai puține decât belgienii

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  27 Iunie 2016, 12:21

Scorul e neconcludent. La 1-0 pentru belgieni, ungurii au avut numeroase ocazii, iar scorul a luat proportii numai pe final. S-au prezentat, oricum, peste asteptari. Au avut mai mult curaj ca noi si o circulatie a mingii pe care noi nici nu o visam.

victor77ro
victor77ro  •  27 Iunie 2016, 11:29

Marc Wilmots e valon, nu e flamand.

gotal
gotal  •  27 Iunie 2016, 09:54

Ungaria a facut un turneu cu mult-mult-mult peste astptari. Sa iesi prima din grupa. Sa joci un fotbal pe care nationala Romaniei doar il viseaza sau poate mai bine zic noi suporterii o visam. Sa ai un meci asa de bun 60 de minute cu echipa clasata pe 2 in coeficienti UEFA. 4-0 e un scor sec dar macar ei au mai stat 1 saptamana la Euro. Ai nostrii au plecat deja in vacanta bine meritata dupa un turneu asa de solicitant cu 3 meciuri la activ.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează