INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  TURCIA - OLANDA 3-0

VIDEO Îi elimină un olandez? O nouă rușine pentru locul 3 de la CM 2014: eșec și cu Turcia, 0-3

Oguzhan a înscris aseară primul său gol la
Oguzhan a înscris aseară primul său gol la "naționala" Turciei (11 meciuri) // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2015 00:00

Batavii, locul 4 după două eșecuri consecutive, au ieșit din zona barajului din cauza unuia de-ai lor! Pot rata Euro după 32 de ani și 7 turnee finale continentale la rînd.

Aseară, la Konya, a deschis scorul Oguzhan Ozyakup, turc născut la Zaandam. În Țara Lalelelor! Care a fost decarul și căpitanul Olandei la "naționalele" U17 și U19 și care are dublă cetățenie.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Uluitoare transformare! Olanda, locul 3 la ultimul Mondial în 2014, nu se poate califica la un Euro cu 24 de echipe! Cu patru înfrîngeri în 8 meciuri, a căzut pe locul 4 într-o grupă pe care ar fi trebuit s-o domine. E după Islanda, Cehia și Turcia!

L-au debarcat pe Guus Hiddink și i-au oferit "naționala" lui Danny Blind, dar consecința e și mai rea. Două eșecuri consecutive în cele mai importante partide: 0-1 cu Islanda și 0-3 cu Turcia.

Și cine i-a surclasat aseară? Un "ienicer" din Țara Lalelelor. Oguzhan Ozyakup, 22 de ani, s-a născut la Zaandam, a învățat fotbal la Academia lui AZ Alkmaar și a fost decarul și căpitanul "naționalelor" U17 și U19 portocalii. Acum, cînd joacă la Beșiktaș, face praf Olanda.

Mijlocașul a declanșat și a finalizat contraatacul de 1-0 la Konya. Pasă spre Arda în cercul de la centrul terenului, sprint, Arda l-a deschis ideal la limita ofsaidului și "dublu O" a săltat mingea peste Cillessen! Era minutul 8.

După acest gol, batavii veniți în Turcia cu un puști de 18 ani printre titulari, "închizătorul" debutant Riedewald, au ratat tot ce-au avut (și Narsingh, și Sneijder, și Van Persie). Și au mai cedat o dată în apărare.

Arda s-a distrat cu Daley, fiul selecționerului, șutînd apoi la colțul scurt și surprinzîndu-l pe adormitul Cillessen. 2-0 (26). A mai fost și Burak, 3-0 în final (86). Boom! Marea Olanda explodează!

Cehia, calificată!

Echipa lui Pavel Vrba va juca ultimele două meciuri din grupă ca pe niște amicale. Aseară, Cehia s-a impus așa cum era de așteptat în Letonia, 2-1, și a ajuns la 19 puncte. Cu 7 peste Turcia, locul 3. S-a terminat.

2 puncteare Turcia în fața Olandei, plus avantajul meciurilor directe (1-1 și 3-0) cînd mai sînt doar două etape

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează