INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ITALIA - SPANIA 2-0

VIDEO Inima Italiei bate cel mai tare » Azzurrii sunt o forță la EURO 2016: au eliminat campioana, 2-0 cu Spania

Pelle nu-l iartă pe De Gea. Vârful italian știe un singur lucru la perfecție: să dea goluri! 2-0, Italia // FOTO Reuters
Pelle nu-l iartă pe De Gea. Vârful italian știe un singur lucru la perfecție: să dea goluri! 2-0, Italia // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 28 iunie 2016 00:00

Azzurrii, atât de contestați la startul turneului, sunt o forță la acest Euro. Entuziasmul lor devorează adversarii. Cine e mai puternic decât Fratelli d'Italia?

Totul se joacă la imnuri. Spaniolii sunt statui ale concentrării. Nici nu clipesc. Fratelli d' Italia, exaltant, îi transformă pe azzurri. Cântă din tot sufletul, pătimaș, trăiesc fiecare cuvânt, fiecare vers, sunt într-o transă care-i pregătește de meci. Seamănă cu niște gladiatori, așteptându-și lupta. Pentru ei, nu există decât o cale. Viață sau moarte!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Vom ucide bestiile negre"

Ibericii parcă levitează deasupra pământului, superiori, gândindu-se la acel 4-0 din finala ultimului Euro. Dar italienii par mai umani în furtuna lor interioară. Vor sânge, răzbunare. Și vremea e de partea lor. S-a dezlănțuit ploaia, cade ca o cascadă peste Stade de France.   

Ce spunea războinicul Barzagli înaintea partidei? "Suntem urâți, murdari și răi. Spania e bestia nera? Vom ucide bestiile, numai așa putem trece peste ele". Conte, selecționerul, i-a provocat pe rivali: "Dacă sunt mai buni, să ne-o arate pe teren".

N-au tot timpul din lume!

În iarbă, ibericii sunt albi ca tricourile lor blestemate, în care au pierdut toate meciurile importante din ultimii 22 de ani. Fără energie, fără ritm, cu prea multă răbdare, pasează la nesfârșit stânga-dreapta ca și cum ar avea tot timpul din lume. Și nu-l au. Nu găsesc nici măcar o fisură. E normal. Întârziind atât de mult construcția, își așteaptă adversarii să se retragă.

Apoi, având în față 11 oameni furioși baricadați pe două linii, mai joacă dacă mai poți! La fiecare spaniol sunt 4 italieni. Care-l înconjoară și-l macină. Recuperează balonul și lansează raid după raid. Acesta e calcio pur. Apărare-beton, organizare defensivă respectată la ultimul detaliu, și rachete pe contre.

Din câteva atingeri, mereu înainte, mingea ajunge în careu, și acolo e întotdeauna cineva care finalizează. O explozie de forță!

Paznicul nemilos înscrie

La Roja, departe de Furia Roja, are posesia, squadra are ocaziile. Pelle plutește peste toți, cap bine plasat, însă De Gea respinge. Giaccherini, piticul atomic, foarfecă și bară! Oricum, golul nu ar fi fost validat. Joc periculos.

Iese soarele la St. Denis, totuși nimic nu se schimbă. Parolo, aproape de gol. După, sprintează înapoi și îl lovește cu cotul în gât pe Morata. "Suntem murdari", zicea Barzagli. Arbitrul turc Cakir nu vede.

Presiunea plănuită de Conte are efect. Rivalii rezistă cu greu, de-abia mai răsuflă. Și iau gol. Eder e ca o fiară când trage la poartă, puternic, pe jos. De Gea respinge în față, unde e Chiellini. Doar pune gheata pe minge killerul juventin, trimițând-o în plasă. 1-0 (33).

Putea fi 2-0 la pauză, dacă De Gea nu s-ar fi revanșat pentru gafa de la gol și n-ar fi scos din vinclu un "Fracas" lovit perfect de Giaccherini.

Prea târziu, Spania. Buffon, imbatabil

Mai sunt 45 de minute. Tot azzurrii au șansa golului. Două chiar. Eder scapă singur cu De Gea, trage în brațele ca de caracatiță ale portarului. O altă centrare provoacă panică în careul mic al albilor. După aceste ratări, se trezesc și ibericii. Foarte târziu.

Acum încep să preseze cu adevărat. Forțează cu stoperii deveniți atacanți. Ramos, peste. Șut Pique, paradă Buffon. Voleu Iniesta. Trei ocazii, dar parcă nu e nimic creat, totul se naște din disperare.

Ceea ce i se întâmplă Spaniei doar când e într-o situație extremă. Și nu mai are soluții. Din această disperare, Pique are pe vârful bocancului golul egalării. Nu-l bate nici acum pe Buffon. Eroicul portar fără vârstă nu vrea să lase nimic să treacă.

Transa succesului

Italienii mai au putere. Mai plonjează o dată, adrenalina îi face să zboare. Adversarii sunt descoperiți. Darmian - Pelle, gooool! 2-0! Il tempo e finito! Albaștrii sunt în "sferturi". Cine ar fi crezut. Atât de contestați înaintea turneului, dar mereu susținuți de un Conte care crede ca un nebun în jucătorii săi, peninsularii sunt în transă. Transa succesului. Le va rezista Germania?

Dureri de cap

Introdus la pauză, în locul modestului Nolito, Aduriz n-a încheiat meciul pe teren. Selecționerul Vicente del Bosque a fost nevoit să-l înlocuiască în minutul 81. După ce atacantul lui Athletic Bilbao s-a lovit rău, aterizând în cap în urma unui duel aerian pentru balon. El acuzat apoi dureri puternice și nu a mai putut continua.

Conte s-a urcat pe bancă

Ce explozie de entuziasm, cât a așteptat Antonio Conte acest succes! Când Graziano Pelle a înscris golul de 2-0, care punea punct meciului, selecționerul italian a sărit peste cei din stafful său. Apoi, nu s-a mai oprit decât la banca de rezerve, prinzându-se cu mâinile de acoperiș și urcându-se pe ea.

1jucător suspendat va avea Italia în "sferturi", Thiago Motta, care a primit al doilea cartonaș galben

7șuturi pe poartă au tras azzurrii ieri, cu două mai mult decât ibericii, ce au avut 58% posesie

116,9kilometri au alergat peninsularii pe Stade de France; rivalii, numai 109,2 kilometri

3fundași adverși i-au marcat gol Spaniei la Euro: Gerets (Belgia, 1980), Komljenovici (Iugoslavia, 2000) și ieri Chiellini

italia spania 2 0

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1745340189010853
Gheorghe Murtea  •  28 Iunie 2016, 14:08

ce meci urit si anost a fost cit pe aci sa adorm in fotoliu cine zice ca aceste 2 echipe sunt puternice se insala si anume Italia a marcat un gol norocos ca apoi sa faca ce stie cel mai bine faulturi trageri de timp si comentarii cit incape iat Spania o echipa parca adormita fara vlaga si un orizont de meci si cind te gindesti ca finala ligi camp s-a jucat cu 2 echipe spaniole da intesate de straini de aceia pare camp puternic in concluzie un meci slab mai frumos si mai pe placul telespectatorilor si a spectatorilor meciul Anglia - Islanda

1226306600716606
Functionarul Functionar  •  28 Iunie 2016, 12:13
Postat de thedronius pe 28 Iunie 2016, 10:05

:))) Glumetule, la fel si Belgia. Doar ca Belgia mai are sansa sa se revanseze. Belgia - Italia, finala EURO 2016. Spaniolii au jucat mai prost decat ungurii. O echipa de epave supraevaluate, asta e Spania.

E clar ca Tiago Motta merita direct cartonasul rosu dar tot asa de sigur este faptul ca azurii au meritat victoria. Au fost net superiori tactic spaniolilor care au aratat ca o echipa obosita si total demotivata ! Bravo Italia, respect Spania !

thedronius
thedronius  •  28 Iunie 2016, 10:05
Postat de tihi pe 28 Iunie 2016, 09:18

Ce forta reprezinta Italia.Italia nu a castigat acest meci,ci Spania a pierdut-o.Spaniolii au fost mai buni iar italienii au fost norocosi.Vor fi scosi de nemti.Atat....

:))) Glumetule, la fel si Belgia. Doar ca Belgia mai are sansa sa se revanseze. Belgia - Italia, finala EURO 2016. Spaniolii au jucat mai prost decat ungurii. O echipa de epave supraevaluate, asta e Spania.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează