INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - CAMERUN 3-2

VIDEO Multiple erori! Stoperii lui Deschamps au greșit iar: Franța s-a impus, dar a luat două goluri de la Camerun: 3-2

Rami și Evra (primii din stânga, alături de Kante) s-au întrecut în greșeli luni // FOTO AFP
Rami și Evra (primii din stânga, alături de Kante) s-au întrecut în greșeli luni // FOTO AFP

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2016 00:00

Stoperii lui Deschamps au greșit iar, Rami a fost o calamitate. Și "cocoșii" au primit două goluri. A 4-a oară la rând!

Deschamps își pune mâna la ochi sau se întoarce cu spatele la joc. Nu mai vrea să vadă faza de apărare a echipei sale. Fiecare meci, fiecare zi îi evidențiază alte lacune ale defensivei albastre.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În special pe axul terenului, unde îl are punct fix pe Koscielny, dar îi lipsește al 2-lea fundaș central, după ieșirea din scenă a accidentatului Varane.

Luni, selecționerul l-a ales stoper-dreapta pe Rami, întors printre "cocoși" după trei ani. Și care a fost chemat în ultima clipă în lotul de 23 pentru Euro.

Zid fisurat

Contra Camerunului, Rami a fost cel mai slab, însă și Koscielny a greșit, și Evra! La ambele goluri primite au apărut multiple erori legate.

  • 1-1, minutul 22: un-doi al "leilor neîmblânziți" pe aripa dreaptă i-a surprins total pe Evra și Payet. Nyom a pătruns în careu și a centrat în fața porții. Rami, care poate fi păcălit de un vârf exploziv, l-a scăpat din marcaj pe Aboubakar, și acesta a egalat din 6 metri;
  • 2-2, minutul 88: același Rami a ratat o degajare cu capul, Koscielny a fost depășit imediat într-un duel aerian (și cu un fault în atac), Rami s-a întors târziu, iar Evra a făcut greșit pasul la ofsaid. Și Choupo-Moting a rămas singur cu portarul. Alt gol.

"Am fost slab, dar nu e grav acum"

"Am făcut mai multe greșeli. A fost un meci foarte slab pentru mine", a declarat Rami, considerat țapul ispășitor de suporteri. "Totuși, sunt liniștit, nu e grav. A fost doar o partidă amicală. Important e să nu repet aceste erori la Euro".

Axul apărării, iată punctul nevralgic al Franței! Dar, pentru a profita, ai nevoie de jucători de atac cu forță, tehnică și viteză. Ceea ce noi nu prea avem!

Giroud fluierat, l-au cerut pe Benzema

Momente stranii în minutul 65 la Nantes. Când Giroud (foto, în albastru) a fost înlocuit cu Gignac, fanii francezi l-au fluierat pe atacantul lui Arsenal. Care avusese două ocazii mari de gol și marcase o dată! Mai mult.

Din tribune s-a strigat: "Aduceți-l pe Benzema!". "N-am înțeles nimic. E păcat că au reacționat astfel. Am mai trecut prin clipe delicate, dificil de suportat, și nu mai sufăr. Unele lucruri nu mă mai afectează", a declarat Giroud.

Payet, omul cu gol din faze fixe

În acest moment, suporterii Franței îl vor titular pe Dimitri Payet în ofensiva de trei din 10 iunie (alături de Griezmann și Giroud). Aripa lui West Ham e în mare formă și, față de concurenții Martial și Coman, are un avantaj: execută perfect loviturile libere.

În ultimele două meciuri, a înscris de două ori din faze fixe. Și la 4-2 contra Rusiei, și la 3-2 cu Camerun. Luni, în minutul 90, Payet (foto) a șutat extraordinar de la 25 de metri (lateral dreapta), propulsând mingea sus, în plasa laterală. Golul victoriei.

"Mai degrabă aș prefera să debarc pe plaja Omaha îmbrăcat în tricou decât să merg la Euro cu Koscielny și Rami fundași centrași"
Velvet Football, blog francez

"Dacă România a primit patru goluri în ultimul amical, asta nu înseamnă că nu știe să se apere. Defensiva e importantă, dar esențial e să marchezi un gol mai mult decât adversarul"
Didier Deschamps, selecționer Franța

"Au fost erori și e ceva normal, întotdeauna e ceva ce poate fi îmbunătățit. Nu a fost totul perfect, e nevoie de mai multă comunicare între jucători"
Didier Deschamps, selecționer Franța

2 goluria primit Franța în ultimele patru meciuri ale sale (0-2 cu Anglia, 3-2 cu Olanda, 4-2 cu Rusia, 3-2 cu Camerun), cum nu s-a mai întâmplat din 2008

4 meciuriconsecutive cu gol are Giroud la "națională" (15 reușite în total, în 48 de partide)

FRANȚA - CAMERUN    3-2

(Matuidi 20, Giroud 41, Payet 90 - Aboubakar 22, Choupo-Moting 88)

FRANȚA: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba (65 Moussa Sissoko), Lass Diarra (46 Kante), Matuidi - Payet, Giroud (65 Gignac), Coman (76 Cabaye). Antrenor: D. Deschamps

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează