INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ALBANIA - ELVEȚIA 0-1

VIDEO Naivitatea debutantului » Elveția a profitat de lipsa de experiență a Albaniei și s-a impus la limită, 1-0

Schaer, numărul 22, se înalță deasupra tuturor și decide meciul // Foto: Getty Images
Schaer, numărul 22, se înalță deasupra tuturor și decide meciul // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2016 00:00

Elveția a profitat de lipsa de experiență a adversarului la un turneu final. Albanezii au luptat însă senzațional după eliminarea lui Cana (36) și meritau o remiză.

Elveția i-a luat repede pe albanezi. Nici n-au apucat bine să se așeze în teren jucătorii lui De Biasi că deja scoteau mingea din plasă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Veritabil blackout colectiv: portarul Berisha a ieșit prost pe centrarea lui Shaqiri, ca Tătărușanu al nostru cu Franța, Cana și Mavraj, fundașii centrali, doar au privit la plutirea lui Schaer și mingea a zburat de pe fruntea apărătorului elvețian în plasă: 0-1. Era doar minutul 5!

Ca din senin

Până să se dezmeticească roș-negrii, Seferovici putea face 0-2 (16). Dar Berisha și-a răscumpărat întrucâtva gafa de la gol. Și ca din senin, Albania a început să joace. Iar în minutul 31, Sadiku, lansat de Hysaj, l-a avut pe 1-1 în picior. Singur-singurel, a eșuat însă în fața portarului Sommer. De Biasi și-a ieșit din fire pe bancă și pe bună dreptate. Cu o asemenea ocazie nu te întâlnești în fiecare zi.

Tocmai căpitanul

Albanezii aveau să regrete și mai mult că n-au marcat când și-au văzut căpitanul, pe Lorik Cana, eliminat (36). Henț, al doilea "galben", în tribună la următorul meci, cu Franța. Și imediat, altă mare ocazie elvețiană: "directă" Dzemaili, bară!

Gafeurul devenit erou

Dar cine a crezut că după reluare va fi numai Elveția pe teren s-a înșelat. Chiar și în inferioritate, roș-negrii s-au agățat de orice minge. Iar Berisha, gafeurul din debut, a devenit eroul lor.

Ce intervenții la oportunitățile lui Seferovici (55, 66) și Shaqiri (82)! Între ele însă, și-o ocazie de partea cealată, irosită de Sadiku (77).

Finalul? Încins. Cu imensa ratare a lui Gashi, care n-a reușit să-l bată nici el pe celălalt erou al partidei, Sommer. Și senzația că Albania merita măcar un egal.

Penalty la Lenjani!

Elveția a scăpat ca prin urechile acului de-un penalty în minutul 77. La o minge "aruncată" în careul lui Sommer, Lichtsteiner l-a trântit la pământ pe Lenjani, împiedicându-l să preia. Fază de penalty, numai că arbitrul Velasco Carballo n-a vrut să-l dea. "Mulțumim lui Dumnezeu!", au exclamat jurnaliștii de la tabloidul elvețian Blick.

O inimă cât două țări

Imaginea zilei a oferit-o mama celor doi Xhaka, Taulant, care a jucat pentru Albania, și Granit, care a purtat tricoul Elveției. Aceasta a îmbrăcat un tricou jumătate în culorile unei țări, jumătate în culorile celeilalte. A fost pentru prima oară în istoria unui turneu final de campionat european când doi frați au fost adversari pe teren.

"E și vina mea că am câștigat doar cu 1-0 și am tremurat până la final. Am ratat mult. Dar sper să mă revanșez cu România"
Haris Seferovici, atacant Elveția

"Albania a fost un adversar dificil. Au stat foarte bine în defensivă. Pe măsura trecerii timpului ne-a fost tot mai greu"
Yann Sommer, portar Elveția

"Ne-a copleșit miza meciului. Și-a pus amprenta asupra jocului nostru. Franța rămâne favorita, Elveția și România au șansa a doua"
Gianni De Biasi, selecționer Albania

17-7a fost raportul șuturilor la poartă, în favoarea elvețienilor

55%a fost posesia elvețienilor

albania elvetia 0 1

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează