INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  OLANDA - CEHIA 2-3

VIDEO Olanda sub șoc. 5 eșecuri în 10 meciuri, locul 4 în grupă. Bronzul de la CM 2014 a eșuat departe de Euro: "Fotbal total? Eșec total!"

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2015 00:00

Nimeni nu mai pricepe nimic. După 2-3 acasă cu Cehia, meci în care Van Persie a înscris și în poarta sa, și a adversarilor, portocaliii ratează Euro după 32 de ani. "Doamne, Olanda s-a transformat în Andorra!", a exclamat englezul Lineker

Coșmarul se confirmă! Olanda e a 9-a echipă din istorie care cîștigă finala mică a Mondialului și ratează calificarea la următorul Euro! La 15 luni după 3-0 cu Brazilia la CM, adio Franța! Ce rușine pentru "portocala demontată"! Zece meciuri, 5 înfrîngeri și 14 goluri primite, locul 4 într-o grupă banală, depășită de Cehia, Islanda și Turcia! În premieră după 32 de ani, batavii nu vor mai fi la CE.

Click aici pentru VIDEO!

După 2-3 la Amsterdam în fața Cehiei (era 0-3 în minutul 66, cînd Van Persie tocmai își dăduse autogol), jucătorii se mișcau ca niște fantome. "Inima mea urlă!", a mărturisit golgeterul all-time al "naționalei" (50 de reușite). Lîngă el, Sneijder de-abia mai vorbea: "Psihic și fizic sînt terminat". Dar cei doi, în vîrstă de 32 și 31 de ani, vor să continue: "Nu abandonăm echipa într-un moment teribil". Și ei, și șefii federației îl susțin pe Danny Blind: "Trebuie să rămînă selecționer". Iar Blind, 3 înfrîngeri și o victorie, acceptă provocarea: "Nu am nici o intenție să demisionez".

Ziariștii, olandezi și din lumea întreagă, nu-i cruță însă pe portocalii. "Fotbalul nostru e în colaps. Scandalos!", a comentat De Telegraaf, Daily Mail plusînd: "Fotbalul total de altădată e acum un eșec total". Iar Gary Lineker a exclamat stupefiat: "Doamne, Olanda s-a transformat în Andorra!".

"Nici o armată de psihologi și oameni de știință de la NASA nu ar putea explica ruptura cea mai mare din istoria «naționalei» noastre"
Algmeen Dagblad, cotidian olandez

"Noi nu dăm atenție duelurilor, nu învățăm jucătorii să lupte. Nu ne interesează decît mingea în timpul formării juniorilor. Nu știm să ne apărăm, nu ne organizăm, «naționala» e un haos imens"
Huub Stevens, cunoscut antrenor olandez

"Ce dezamăgire! Mergem la Euro fără Olanda. Vom duce dorul perucilor portocalii și faimoaselor caravane batave"
Bild, cotidian german

"Cifrele după zece meciuri de calificare sînt patetice. Atît de patetice încît nici nu ni le puteam imagina"
Algmeen Dagblad, cotidian olandez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  15 Octombrie 2015, 11:23

La 25 de ani de la începutul anglofonizării României, încă mai există ignoranţi care să traducă ”pathetic” prin ”patetic”?? Cred că nici măcar Google Translate nu face greşeala asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close