INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA - IRLANDA DE NORD 1-2

VIDEO Prischin! Thriller la Budapesta: Ungaria - Irlanda de Nord de la 1-0 la 1-2!

Lafferty (alb, în duel cu Varga) a fost omul meciului în victoria nord-irlandezilor
Lafferty (alb, în duel cu Varga) a fost omul meciului în victoria nord-irlandezilor

Articol de - Publicat luni, 08 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 septembrie 2014 01:53

Maghiarii au punctat numai dintr-o fază fixă prin Priskin, singurul lor atu, dar finalul i-a demolat. Lafferty, vîrful lui Norwich, a semnat răsturnarea de scor, cu un gol şi un assist.

Ungaria s-a poticnit pe noua "Groupama Arena" din Budapesta de 40 de milioane de euro şi 22.000 de locuri, dată în folosinţă acum o lună. O înfrîngere cu Irlanda de Nord (1-2) care ne ajută.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Maghiarii au dominat, fără idei şi eficienţă, deranjaţi de defensiva disciplinată nord-irlandeză. Au mizat pe fazele fixe, numai că nici din cornere (6 au avut pînă la pauză) n-au putut finaliza periculos. A rezultat un joc de uzură, în care selecţionata lui O'Neill a absorbit bine presiunea şi l-a anihilat pe căpitanul Dzsudzsak.

O primă repriză slabă, cu 3 şuturi cadrate, dar anemice, al cărei final i-a îngheţat pe suporterii unguri. La gafa lui Juhasz, Ward a scăpat singurel spre poartă, Gulacsi i-a blocat şutul, şi Evans, din poziţie ideală, a trimis mingea direct în peluză!

Pinter a făcut două modificări în primul sfert de oră de după odihnă, schimbînd şi sistemul, din 3-5-2 în 4-3-3. Şi rezerva Lovrencsics putea marca (63), dar reflexul lui Carroll a transformat şansa gazdelor într-un amărît de corner. Apoi tot extrema lui Lech Poznan a ameninţat poarta şi Carroll a prins sigur. La al 9-lea corner, Priskin, cealaltă rezervă!, a rupt echilibrul cu capul, din 6 metri!

Bucurie prematură, pentru că Lafferty s-a distrat cu defensiva ungurilor şi l-a servit perfect pe McGinn, alt om venit de pe bancă. Rămase în zece (Liptak s-a accidentat şi toate schimbările erau făcute), gazdele au cedat pe final. Lafferty a împins din 2 metri în plasă: 1-2!

16-10 a fost raportul şuturilor la poartă (5-4 cadrate) pentru Ungaria, ce a avut superioritate şi la posesie (54%), şi la cornere (9-2)

10 goluri în 38 de selecţii a marcat Kyle Lafferty în tricoul "naţionalei" Irlandei de Nord

UNGARIA - IRLANDA DE NORD    1-2
(Priskin 75 - McGinn 81, Lafferty 88)

UNGARIA: Gulacsi - Vanczak, Liptak, Juhasz - Gyurcso (58 Lovrencsics), Varga, Tozser, Balogh - Rudolf (70 Kovacs), Nikolici (46 Priskin), Dzsudzsak. Antrenor: A. Pinter

IRLANDA DE NORD: Carroll - McLaughlin, McAuley (72 Cathcart), Baird, A. Hughes - Davis, Brunt, Evans, Norwood (78 McKay) - Ward (66 McGinn), Lafferty. Antrenor: M. O'Neill
A arbitrat Deniz Aytekin (Germania)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
bukkosibarna
bukkosibarna  •  08 Septembrie 2014, 19:43

ungaria batem la Bucuresti cu 3-0

bukkosibarna
bukkosibarna  •  08 Septembrie 2014, 19:41

Finlanda are echipa mai buna ca ungaria

mihai_bn
mihai_bn  •  08 Septembrie 2014, 17:28

Ungaria nu conteaza in grupa noastra. Am vazut meciul ungurilor cu Irlanda de Nord, iar nord-irlandezii au meritat victoria chiar daca au fost condusi. Numarul 10 al ungurilor, Rudolf, mi se pare mediocru, sub Cosmin Matei de la Dinamo. Dzsudzsak trebuia sa se faca actor, a simulat mult in prima repriza si a pacalit arbitrul sa-i dea doua lovituri libere din jumatatea adversa. In rest Ungiara e praf, apararea maghiara e de liga a II-a la noi.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează