INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  CROAȚIA - ITALIA 1-1

VIDEO Pustiu în tribune, svastică pe gazon! Derbyul Croația - Italia sabotat iar de ultrași. Și arbitrii au contribuit la haos

Articol de - Publicat duminica, 14 iunie 2015 00:00

În război cu federația, fanii croați, care provocaseră suspendarea terenului după partida tur, au marcat iarba aproape de centrul terenului cu simbolul fascist. ”E o rușine pentru poporul nostru”, s-au revoltat și gazdele

Chiar și cu porțile închise, derbyul grupei H de la Split tot a fost stricat de fanii croați! Dacă în tur, la Milano, ei au întrerupt meciul, aruncînd cu torțe și petarde, și au cauzat suspendarea terenului, vineri seară au acționat înainte.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Au pătruns în stadion și au marcat iarba, aproape de centrul terenului, cu o svastică de 10x8 metri vizibilă și la TV! Abia la pauză, organizatorii au încercat să estompeze simbolul fascist, dar ultrașii lui Hajduk își atinseseră scopul.

"Ceea ce s-a întîmplat e o rușine nu doar pentru fotbalul croat, ci pentru tot poporul. Am informat UEFA, le cerem scuze italienilor și întregii asistențe"
Tomislav Bacek, ofiţer de presă al federaţiei croate

Acelaşi purtător de cuvînt al forului de la Zagreb a protestat:

"N-am putut face nimic, svastica apărînd cu o întîrziere de 24-48 de ore. E un sabotaj și sperăm ca poliția să-i prindă pe criminali"

Le-a anulat greşit un gol

Fotbalul a fost salvat de prima repriză, ce a stabilit și rezultatul final (1-1) și în care arbitrii au alimentat tensiunea. Brigada engleză a anulat un gol valabil reușit de El Shaarawy, iar pe contraatac, în timp ce italienii se bucurau, a deschis scorul Mandzukici (ce ratase un penalty), dintr-o poziție suspectă de ofsaid! În loc de 0-1, 1-0. Handicap anulat însă de hențul în careu al aceluiași Mandzukici, al doilea 11 metri fiind fructificat cu "scăriță" de Candreva.

"Croații n-au fost corecți"

Antonio Conte a acuzat gazdele de lipsă de fair-play, la golul lui Mandzukici. "Nu au procedat corect. Noi am fost naivi, însă arbitrul trebuia să găsească o cale să oprească acțiunea lor. Nu știu dacă regulamentul permite să se reia rapid jocul. Am jucat bine, curajos și cu personalitate și meritam să cîștigăm", a declarat selecționerul italian.

Pirlo merge și la CE 2016!

Cel mai bun după Buffon și Candreva, Pirlo a anunțat că nu se va retrage de la "națională". "Nu mă simt obosit și atît timp cît fotbalul îmi va oferi plăcere și satisfacții în teren voi continua. Doresc să joc și la Euro. Sînt mulțumit de evoluția mea în squadra azzurra și nu am decis nimic legat de viitorul la Juve", a declarat mijlocașul de 36 de ani.

De Silvestri și Buffon KO

Conte a pierdut în prima repriză 2 jucători. De Silvestri, cu entorsă și posibilă leziune a ligamentelor la genunchiul drept, a ieșit pe targă, iar la pauză a cedat și Buffon. Căpitanul are o tăietură pe gambă de la golul lui Mandzukici și a avut nevoie de 10 puncte de sutură. Croații au terminat în 10: nervosul Srna eliminat pentru două "galbene"!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează