INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  SUEDIA - DANEMARCA 2-1

VIDEO Suspans nordic » Trupa lui Ibra i-a lăsat pe danezi în viață și tremură pentru calificare

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 00:00

Suedezii au condus cu 2-0 pînă spre sfîrșit, dar s-au relaxat și au fost în mare pericol să fie chiar egalați în prelungiri, Johansson trecînd pe lîngă autogol

"Puțin a lipsit să se termine 2-2! De data asta însă, Suedia - Danemarca s-a jucat pe bune, a fost un meci aprig, plin de emoții", a titrat Gazzetta dello Sport, aluzie la blatul de la CE 2004, în urma căruia Italia a fost eliminată în grupe. Trupa lui Hamren a avut 2-0 pe Friends Arena, dar golul lui Jorgensen din minutul 80 a complicat returul de marți al barajului. Calificarea rămîne în suspans.

Click aici pentru VIDEO!

Dominarea suedeză a modificat tabela abia în finalul primei reprize, Kasper Schmeichel, autor al cîtorva superparade, predîndu-se doar la conexiunea Lustig - Forsberg. Fiul celebrului Peter nu a mai avut ce face nici la penaltyul scos de Forsberg și transformat de Ibrahimovici (prima reușită din carieră contra Danemarcei! și prima victorie), căruia i s-a anulat apoi un gol pentru ofsaid.

Inspirația lui Olsen i-a salvat pe oaspeți din situația delicată. Jorgensen, intrat de 16 minute, a redus diferența (80) și chiar putea fi o remiză în prelungiri: Johannson a respins stîngaci o centrare și a riscat autogolul!

Penalty refuzat danezilor

Danezii nu au avut decît o mare ocazie pînă la pauză, dar Bendtner, scăpat din marcajul lui Johannson, a ratat singur cu portarul Isaksson. Numai că fundașul suedez, intrat în minutul 29, l-a tras de tricou clar din spate și se impunea lovitură de la 11 metri. Plus cartonaș roșu. Arbitrul italian Rizzoli n-a fluierat însă penalty!

  • UCRAINA - SLOVENIA 2-0

Se mai întoarce roata!

Ucraina e foarte aproape să ajungă la turneul final din Franța, după succesul cu 2-0 cu Slovenia. Prima parte a revanșei pentru barajul pierdut în 1999, tot de Euro, a fost semnată de Iarmolenko (22), care a taxat o greșeală a lui Handanovici, și de Selezniov (54), la capătul acțiunii pornite de același Iarmolenko. Bara și reflexele portarului sloven au refuzat un avantaj mai clar al gazdelor.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close