INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GERMANIA - FRANȚA 0-2

Zeul albastru » Griezmann, mereu decisiv pentru Franța dincolo de grupe: a fost omul meciului cu Germania, 2-0

Antoine Griezmann, învingător.
Antoine Griezmann, învingător. "E un viitor Balon de Aur", afirmă Stopyra, fost atacant al "cocoșilor" // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2016 00:00

Griezmann, mereu decisiv dincolo de grupe. 6 goluri în 6 meciuri, 5 reușite în eliminatorii, de două ori MVP la Euro, Grizou poate cuceri Balonul de Aur dacă ia trofeul duminică

Ce explozie, Grizou! Francezul zboară la Euro, parcă nici n-ar fi la capătul unui sezon epuizant, cu 4.965 de minute în 63 de partide la Atletico și "națională"! Antoine a atins limita extremă, e într-un delir al fotbalului, un joc extatic.

Totul la viteză maximă, atac, apărare, contraatac, cascadă de fente, goluri esențiale, assisturi. Mereu vital în meciurile eliminatorii ale turneului final.

Șase reușite, dintre care cinci dincolo de grupe, plus două pase decisive la 5-2 în "sfertul" cu Islanda. Dacă ia trofeul duminică, va fi golgeterul și cel mai bun jucător la Euro. Și sprintează spre Balonul de Aur. Ar fi primul Ballon d'Or după opt ani de dictatură Messi - Ronaldo!

Joi seară, la Marseille, el a salvat Franța. Încă o dată, după 2-1 cu Irlanda în "optimi". Abil, l-a fentat pe Neuer la penalty, apoi i-a strecurat mingea printre picioare uriașului german. Cu talpa!

"La 11 metri, am vrut să bat. M-am tot gândit la ratarea din finala Ligii, așteptam revanșa într-un moment important. Și iată-l! Exact la timp", a mărturisit Griezmann, care ar mai trebui să înscrie de trei ori pentru a egala performanța unică a lui Platini: 9 goluri la CE.

"Încă sunt departe de Platini", afirmă blondul atacant, anunțând: "Într-o zi, mă voi apropia de el".

Revanșă!

Pe 28 mai, Griezmann și Ronaldo s-au înfruntat în finala Champions League. La 0-1, francezul a ratat un penalty, șutând în transversală. A transformat sigur la loviturile de departajare, dar Atletico a pierdut în fața Realului, 1-1, 3-5 la 11 metri. Mâine, 10 iulie, în finala Euro, atacantul de buzunar al "cocoșilor" va încerca să-și ia revanșa în duelul cu supergolgeterul lusitan.

L-a executat iar

Nici Neuer, cel mai bun portar al lumii, nu-l poate opri pe Griezmann. Pe 3 mai, în returul semifinalelor CL, Antoine a calificat-o pe Atletico în ultimul act chiar la Munchen. Scăpat singur cu goalkeeperul lui Bayern, numărul 7 l-a fixat pe Neuer și a șutat lângă bară. Golul decisiv. Joi, tot într-o semifinală, la Euro, l-a mai bătut de două ori pe numărul 1 german.

"Griezmann e un mare jucător, foarte important pentru Franța, decisiv la acest Euro. Dă goluri, creează goluri și îi face pe toți cei din jur să joace mai bine. E un imens atu să-l ai în echipă"
Didier Deschamps, selecționer Franța

6din ultimele 11 goluri ale Franței au fost marcate de Antoine Griezmann

2titluri MVP a adunat Grizou la Euro (2-1 cu Irlanda și 2-0 cu Germania

Top golgeteri Euro

1984  PLATINI Franța 5 meciuri 9 goluri
2016 GRIEZMANN Franța 6 meciuri 6 goluri
1988 VAN BASTEN Olanda 5 meciuri 5 goluri
1996 SHEARER Anglia 5 meciuri 5 goluri
2000 KLUIVERT Olanda 5 meciuri 5 meciuri
2000 MILOSEVICI Iugoslavia 4 meciuri 5 goluri
2004 BAROS Cehia 5 meciuri 5 goluri

Griezmann vs Germania

  • 90 de minute
  • 2 goluri
  • 7 șuturi
  • 4 pe poartă
  • 5 driblinguri
  • 32 pase
  • 26 complete (81%)
  • 2 centrări
  • 4 recuperări
  • 13 mingi pierdute
  • 6 acțiuni în careu

Notele ziarelor

  • 9 L'Equipe
  • 9 Gazzetta dello Sport
  • 9 Daily Telegraph
  • 8 Gazeta Sporturilor
  • 8 Daily Mail

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mega2005
mega2005  •  10 Iulie 2016, 11:02

Franta asta, arata bezmetic. Numai norocul...sau mai bine zis , ghinionul nemtilor a facuta ca ea sa joace finala....de Portugalia ce sa mai zic....Concluzia mea e ca au ajuns sa joace finala doua echipe care n-au aratat mai nimic in materie de fotbal, echipe care s-au chinuit aproape in fiecare meci sa tina de minge .....pacat, o finala cu Germania, Polonia chiar si Tara Galilor era mai aproape de adevar...sa vedeti diseara hal de finala. Se va decide la 11 m.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează