INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA

Românul care a fost coleg cu Simon Kjaer îl laudă după tot ce a făcut pentru Eriksen: „E lider, a demonstrat-o. Știa şi manevrele de prim ajutor”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021 14:33 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 17:25

Danezul Simon Kjaer (32 de ani) a fost eroul meciului dintre Danemarca și Finlanda, fiind cel care i-a acordat primul ajutor lui Christian Eriksen.

Dorin Goian a fost coleg cu fundașul danez, la Palermo, înainte ca acesta să ajungă la AC Milan, acolo unde evoluează alături de al român, Ciprian Tătărușanu. Fostul fundaș a vorbit despre Kjaer și l-a lăudat pe acesta, atât pentru caracterul lui, cât și pentru cum a reacționat pe teren.

„Era încă tânăr pe atunci, dar avea calități fotbalistice incredibile. Era un jucător de vestiar, nu deranja pe nimeni. Faptul că a fost pus căpitan la națională Danemarcei confirmă caracterul lui. Comportamentul lui e un exemplu pentru toți.

E lider, a demonstrat-o. Știa şi manevrele de prim ajutor. Mă bucur că a avut reacția pe care a avut-o, va fi mult mai apreciat. A fost şi cu ideea cercului în jurul lui Eriksen pentru a obstrucționa filmarea, care a fost o idee foarte bună ”, a spus Dorin Goian la TV Telekom Sport. 

Ar fi benefice şi în România vizitele medicilor pentru a da informații clare despre prim ajutor. Noi am făcut facultate, dar am colegi care n-au făcut 
- Dorin Goian

Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga 

Simon Kjaer s-a numărat printre eroii serii la Copenhaga, alături de oamenii din echipa medicală. Fundașul legitimat la AC Milan i-a sărit în ajutor lui Eriksen, imediat după momentul prăbușirii. Specialiștii susțin că reacția lui promptă a avut un rol esențial

Înainte ca medicii să ajungă la Eriksen, Simon Kjaer a eliberat căile respiratorii și l-a ajutat pe mijlocașul danez într-o poziție sigură. S-a asigurat că nu își înghite limba în timp ce era inconștient, a efectuat primele manevre de resuscitare cardiopulmonară, apoi și-a chemat colegii și i-a rugat să creeze un zid în jurul lui Christian, pentru a împiedica imaginile dramatice să fie fotografiate sau filmate.

VIDEO Continuă EURO 2020! Totul despre Țările de Jos - Ucraina

Citește mai multe știri despre cazul Eriksen: 

EXCLUSIV Un cardiolog român explică de ce unele probleme rămân nedetectate la controalele de rutină » 3 posibile cauze

Vești excelente! Mesajul federației daneze: „Am vorbit cu Christian Eriksen în această dimineață”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
caoradea
caoradea  •  13 Iunie 2021, 17:53

Cu t respectul pt Goian, dar ce facultate a făcut ? Si cand a avut timp pt scoala ? Intreb si eu, ca nu stiu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează