INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA

Acum 3 ani juca pentru Dinamo, joi a debutat în naționala Spaniei: „Nu am cuvinte să exprim ce simt”

Aleix Garcia, în alb-roșu, în perioada de la Dinamo // foto: GSP
Aleix Garcia, în alb-roșu, în perioada de la Dinamo // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 12:10 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 12:49

Joi seara, la 26 de ani, mijlocașul Aleix Garcia a debutat pentru naționala Spaniei. Legitimat în prezent la Girona, liderul din La Liga, Aleix evolua în urmă cu 3 ani la Dinamo București.

Considerat cândva o mare speranță a fotbalului iberic, cumpărat de Manchester City în 2015 cu 4 milioane de euro, cariera lui Aleix Garcia a avut suișuri și coborâșuri.

A antrenat la Dinamo și spune răspicat: „Nu aș reveni! NU, indiferent de moment”
DINAMO
A antrenat la Dinamo și spune răspicat: „Nu aș reveni! NU, indiferent de moment”

În perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021, Aleix a fost legitimat la Dinamo, convins să semneze de conducerea spaniolă de la acea vreme. Ulterior a trecut pe la Eibar, acum evoluează la Girona, iar evoluțiile bune din acest sezon l-au propulsat la naționala de seniori a Spaniei.

Fostul jucător al lui Dinamo, Aleix Garcia, a debutat în naționala Spaniei

Joi seara, Aleix a debutat pentru „Furia Roja” în victoria cu Cipru, 3-1. A intrat la pauză în locul lui Mikel Merino, când Spania avea 3-0.

La finalul partidei, fostul dinamovist a publicat un mesaj pe rețelele sociale: 

„Nu am cuvinte să exprim ce simt astăzi. Să debutez la naționala de seniori a țării mele este ceva la care am visam de când eram mic, iar astăzi, pe 16/11/2023, mi-am îndeplinit în sfârșit visul! Vă mulțumesc pentru mesaje, abia aștept să continuăm să ne bucurăm împreună”.

Aleix parcurge un sezon fenomenal la Girona. Echipa catalană este prima în Spania, peste Real Madrid, Barcelona și Atletico, iar mijlocașul trecut pe la Dinamo este om de bază.

Aleix este pe locul 5 în clasamentul jucătorilor din TOP 5 campionate europene cu cele mai multe pase progresive, cu 98. Doar Granit Xhaka (119), Luis Alberto (110), Bruno Fernandes (108) și Achraf Hakimi (107) sunt peste.

Nu doar Garcia a debutat seara trecută în prima reprezentativă a Spaniei. Și fundașul stânga Alejando Grimaldo (Bayer Leverkusen) și extrema Rodrigo Riquelme (Atletico Madrid) au îmbrăcat pentru prima dată tricoul roșu.

VIDEO. Rezumatul partidei Argentina - Uruguay 0-2

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Gest scandalos făcut de un jucător al lui PSG în partida Argentina - Uruguay 0-2 de pe Bombonera

Discurs fără precedent, după umilința trăită de o mare națională europeană: „Un rahat! Mi-e rușine, criticați-ne fără menajamente”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează