INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII

Prima performanță ca antrenor pentru Sylvinho: „Sunt onorat să fiu selecționerul Albaniei. Aici există multă pasiune în muncă”

Sylvinho va merge la Euro 2024 cu Albania // Foto: Imago
Sylvinho va merge la Euro 2024 cu Albania // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 12:57 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 13:19

Sylvinho (49 de ani), instalat pe 1 ianuarie 2023 ca selecționer al Albaniei, a dus echipa la turneul final din Germania: „Rezultatele nu au venit repede, dar am făcut o treabă bună cu întreg stafful și cu acești jucători minunați”. Egalul din Moldova (1-1) i-a adus calificarea matematică la Euro 2024.

Naționala Albaniei avea nevoie de un singur punct în deplasarea din Moldova, în condițiile în care celălalt duel al grupei, Polonia - Cehia, se termina cu remiză. Și l-a obținut, după ce a condus cu 1-0 până spre final la Chișinău, și matematic se va clasa pe unul din cele două locuri calificante din grupa E, în funcție de deznodământul partidei cu Feroe, de luni.

Meritul pentru a doua prezență la turneul final al competiției continentale îi revine lui Sylvinho. Fostul fundaș stânga brazilian, care n-a mai antrenat decât pe Lyon și pe Corinthians, pentru scurte perioade de timp, a dat lovitura la Tirana. „Sunt onorat să fiu selecționerul Albaniei. Aici există multă pasiune în muncă", a mărturisit, fericit, selecționerul de 49 de ani.

Doar Albania a învins Moldova!

Sylvinho a ținut să le mulțumească pentru rezultatele obținute atât jucătorilor, fanilor, cât și staffului său tehnic: „Totul este foarte frumos. Și nu doar eu am contribuit, ci și Zabaleta, Doriva și Bulku, între echipe. Mai mult decât tactica a decis pasiunea pentru fotbal, pasinea pusă de fiecare în munca sa. Rezultatele n-au venit repede, dar am făcut o treabă bună cu întreg stafful și cu acești jucători minunați, am găsit combinația cea mai potrivită. 

Moldova a dat totul în acest meci, nu aveau nimic de pierdut. Au jucat cu mingi lungi și ne-a fost greu, mai ales că nu au pierdut deloc acasă în actualele preliminarii. Singura echipă care i-a învins a fost Albania, în tur, cu 2-0. Polonia, de exemplu, a pierdut aici cu 2-3, în iunie".

Echipa națională este permanent deschisă pentru jucători noi. Avem o echipă bine consolidată, dar asta e munca unei întregi naționale. Suntem gata să primim oricând jucători capabili să facă față naționalei 
- Sylvinho, selecționer Albania

8meciuri are Sylvinho ca selecționer al Albaniei, cu care are contract până 31 iulie 2024. A înregistrat cinci victorii, două remize și un eșec, golaveraj 14-4

E o senzație fantastică. Am reușit o performanță formidabilă. Știam că voi juca și la al doilea Euro. Ambiția noastră a fost să ne calificăm. Aventura abia a început, acum putem să ne gândim la turneul din Germania 
- Etrit Berisha, portar Albania

VIDEO După 1-1 cu Moldova, Albania s-a calificat la Campionatul European! Bucuria fanilor albanezi, de după finele partidei

Citește și

Seria ratărilor de la 11 metri continuă pentru Jorginho! Câte penaltyuri a irosit la echipa națională
PRELIMINARII
Seria ratărilor de la 11 metri continuă pentru Jorginho! Câte penaltyuri a irosit la echipa națională
Reacția lui Robert Lewandowski, după ce Polonia a ratat calificarea la EURO: „Întreaga campanie de calificare a fost o mare dezamăgire”
Polonia
Reacția lui Robert Lewandowski, după ce Polonia a ratat calificarea la EURO: „Întreaga campanie de calificare a fost o mare dezamăgire”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează