INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

40.000 de euro costă un arbitru mituit în Europa League!

Articol de GSP - Publicat joi, 06 ianuarie 2011 00:00

Croatul Ante Sapina, unul din martorii în procesul în care mai multe persoane sînt acuzate de aranjarea unor meciuri din Europa League, se pare că a cîştigat nu mai puţin de 150.000 de euro la meciul dintre Basel şi ŢSKA Sofia, disputat în 2009.

Sapina a mărturisit că l-a mituit pe arbitrul ucrainian Oleh Orikhov pe care l-a întîlnit într-un restaurant din Kiev, convingîndu-l ca în repriza a doua a meciului dintre cele două echipe să se marcheze de două ori.

Croatul, care este suspectat a fi unul din liderii unei reţele ce se ocupă cu aranjarea unor meciuri i-a propus arbitrului o promovare în clasamentul arbitrilor UEFA, dar Oriekhov a refuzat această ofertă, fiind de acord însă să primească suma de 40.000 de euro.

În acel meci, Oriekhov a acordat un penalty controversat pentru Basel, iar scorul avea să fie 2-0 la pauză pentru elveţieni. În partea a doua a meciului s-a mai înscris de două ori, aşa cuma fost înţelegerea. Arbitrul ucrainian a fost suspendat de UEFA pe viaţă.

Sapina este acuzat că a mai aranjat un meci din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, Liechtenstein - Finlanda, scor final 1-1
, ambele goluri fiind înscrie în partea secundă a partidei. Arbitrul acelei partide a fost şi el suspendat pe viaţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează