INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MOLDE - STEAUA, AZI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

5 mari dileme pe care le creează schimbarea tactică la Steaua » Cum îi va afecta pe Tănase, Rusescu sau Chipciu

Articol de - Publicat joi, 08 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 noiembrie 2012 15:37

Laurenţiu Reghecampf a surprins prin decizia de a schimba sistemul de joc, mai ales în condiţiile în care Steaua a avut rezultate excelente în 4-2-3-1.

Contra lui Molde, Steaua va experimenta sistemul 3-4-3, pe care antrenorul roş-albaştrilor speră să-l poată adapta rapid. Noul modul tactic va aduce şi schimbări pentru fiecare stelist în parte şi creează cîteva dileme.

Ce semne de întrebare apar odată cu schimbarea sistemului?

1. Unde va juca Tănase?
Cristi Tănase dă cel mai bun randament ca mijlocaş stînga, dar în 3-4-3 Reghecampf nu-l poate folosi decît în centru, cum va fi cazul şi în această seară. Cum în mod normal cuplul Pintilii - Bourceanu nu poate fi spart, locul lui Tănase în echipă devine nesigur.

2. Chipciu mijlocaş dreapta sau atacant?
Şi Alex Chipciu va fi pus în dificultate. Reghecampf l-a antrenat şi în defensivă folosindu-l ocazional fundaş dreapta, astfel că postul său va fi cel de mijlocaş dreapta, dar cu sarcini defensive clare, în condiţiile în care nu mai are în spate un fundaş. Cu Chipciu pe acest post, macedoneanul Georgievski îşi va pierde locul de titular.

3. Latovlevici sau Pîrvulescu?
Schimbarea sistemului de joc l-ar putea avantaja pe Paul Pîrvulescu. Provenit din mijlocaş, Pîrvulescu avea carenţe pe faza defensivă, dar în 3-4-3 viteza şi calităţile sale ofensive l-ar putea propulsa titular în dauna lui Latovlevici.

4. Va mai da Rusescu acelaşi randament pe postul de vîrf împins?
Dacă în 4-2-3-1 Raul Rusescu a devenit golgeterul Stelei jucînd în spatele unui vîrf împins, în noul sistem acest post nu mai există. Astfel că Rusescu va avea un rol nou în echipa Stelei, fiind pus în situaţia de a juca şi rolul de pivot şi va fi prins deseori între fundaşii centrali adverşi fără a mai avea libertatea de pînă acum.

5. Cît de repede se pot adapta jucătorii la noua aşezare?
Reghecampf riscă schimbînd tactica în plin sezon competiţional şi într-un moment foarte bun al echipei. Antrenorul Stelei va trebui să lucreze acum la omogenizarea unor noi relaţii de joc. Va fi nevoie de timp pînă cînd roş-albaştrii vor putea evolua la capacitate ridicată din punct de vedere tactic, nivel pe care îl atinsese în 4-2-3-1.

Echipa Stelei pentru meciul cu Molde: Tătăruşanu - Szukala, Gardoş, Chiricheş - Chipciu, Prepeliţă, Tănase, Pîrvulescu - A. Popa, Rocha, M. Costea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
fcsteauabucuresti
fcsteauabucuresti  •  08 Noiembrie 2012, 19:14
Postat de uzzy2peu pe 08 Noiembrie 2012, 18:18

bah calmati-va mah ca toata valva asta e doar a gazetarilor, steaua incerca ceva nou in seara asta dar reghe are plan de rezerva daca steaua nu merge bine va trece din 3-4-3 in 4-2-3-1 f usor astfel: tatarusanu-parvulescu,sukala,chirches,chipciu-gardos,prepelita-ad popa,tanase,costea-rocha

bravo vad ca esti unicul care ais da seama ca regge este un bun atrenor, si o sa vezi ca o sai iasa, o sa jucam in campionat in aceas formula si le dam la toti cate 3 in sus, o sati dai seama dece uitandute la meciul din seara asta

uzzy2peu
uzzy2peu  •  08 Noiembrie 2012, 18:18

bah calmati-va mah ca toata valva asta e doar a gazetarilor, steaua incerca ceva nou in seara asta dar reghe are plan de rezerva daca steaua nu merge bine va trece din 3-4-3 in 4-2-3-1 f usor astfel: tatarusanu-parvulescu,sukala,chirches,chipciu-gardos,prepelita-ad popa,tanase,costea-rocha

asc21
asc21  •  08 Noiembrie 2012, 17:44
Postat de luciann pe 08 Noiembrie 2012, 16:38

tastatura...

soarece...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează