INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SPECIAL

A doua minune împlineşte 25 de ani! » Azi se face un sfert de veac de cînd Steaua a cîştigat Supercupa Europei

Componenţii echipei care au cucerit Supercupa Europei.
Componenţii echipei care au cucerit Supercupa Europei.

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 21:20

La nouă luni după ce luase Cupa Campionilor Europeni, Steaua a învins-o pe Dinamo Kiev cu 1-0 fără Duckadam şi Ienei, dar cu Iordănescu antrenor şi Hagi jucător.

Cu fix 25 de ani în urmă, Steaua reuşea a doua sa mare performanţă din istoria clubului: cucerirea Supercupei Europei. Pe 24 februarie 1987, la Monte Carlo, roş-albaştrii învingeau cîştigătoarea Cupei Cupelor, Dinamo Kiev, antrenată de marele Valeri Lobanovski.

Deşi trecuseră doar 9 luni de la momentul Sevilla '86, Steaua s-a prezentat la Supercupă fără eroul Duckadam, care se operase la umăr, dar şi fără Emeric Ienei, cel care îi predase ştafeta lui Iordănescu. În plus, l-a avut în teren pe Hagi, care a îmbrăcat în premieră tricoul roş-albastru în acel joc cu Dinamo Kiev.

Imediat după întoarcerea echipei de la Monte Carlo, Steaua a fost primită de familia Ceauşescu pentru a fi felicitată. Dintre cei care au jucat atunci, astăzi antrenează ca "principali", secunzi, la unele grupe de copii şi juniori sau în administraţia FRF sau a altor cluburi următorii: Stîngaciu, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Boloni, Hagi, Balint, Lăcătuş şi Piţurcă, fără angajamente în fotbal fiind Bărbulescu, Lucian Bălan, Tudorel Stoica şi Majearu, dar şi Iordănescu, care a ales postul de senator.

Caseta meciului de la Monte Carlo

Steaua - Dinamo Kiev 1-0
A marcat: Hagi (44) / Spectatori: 9.000

Steaua: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (84 Balint) - Lăcătuş (89 Majearu), Piţurcă. Antrenor A. Iordănescu

Dinamo Kiev: Cianov - Bal, Baltacea, Kuzneţov, Demianenko - Evtuşenko, Iakovenko, Raţ, Zavarov (78 Morozov) - Belanov (51 Mihailicenko), Blohin. Antrenor V. Lobanovski

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
roxana.lucian
roxana.lucian  •  07 Martie 2012, 13:07

Mai vreau sa-i spun la domnul care spune ca ceausescu lua jucatori cu forta si ii aducea la steaua.Hai sa spunem ca ai dreptate.Dar spunemi si mie in 2006 a inviat ceausescu de steaua era sa ajunga pana in finala cupei uefa.Spunemi si mie o echipa romaneasca in afara de steaua care o ajuns pana in sferturile cupei uefa din 2000 pana acuma si care o fost echipa care o avut cele mai multe calificari in europa.Dumnezeu sa-ti dea minte pt ca ai mare nevoie

roxana.lucian
roxana.lucian  •  07 Martie 2012, 12:57

Cei care spun ca performantele stelei sunt legate de ceausescu cred ca au mare plobleme cu capul sau invidia ii omoara.Poi domnilor steaua sia demonstrat valoarea si dupa moartea lui ceausescu,Poi cand a eliminat valencia sau cand a batuto pe dinamo kiev la ei acasa pe betis,etc .Spuneti atunci a ordonat ceausescu sa se lase dinamo kiev batuta la ei acasa.Daca echipele voastre nare performantele stelei bagati tot felul de minciuni.Va spun eu fara suparare ,aveti mare nevoie de un doctor.

totdd
totdd  •  24 Februarie 2012, 10:22
Postat de ucluj2011 pe 24 Februarie 2012, 01:32

Asta cu "A Doua Minune" de ce ati bagat-o , ca sa acoperiti INCOMPETENTA din ultimii ani ai acestei echipe infiintate prin ABUZ SI MINCIUNA??? Va bateti gura degeaba. Pina si "suporterii" Stelei isi dau semama de ridiculozitatea si "aservismul" vostru pentru Gigi Becali si echipa de la cimitir.

ai fost vreodata in zona ghencea? sau vorbesti si tu ca ai auzit ce zice unul si altul ?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează