INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC ZURICH - FC VASLUI, AZI, 22.05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Adailton promite golul calificării: "Vrem în primăvara europeană"

Adailton speră să înscrie golul victoriei şi al calificării Vasluiului în primăvara europeană.
Adailton speră să înscrie golul victoriei şi al calificării Vasluiului în primăvara europeană.

Articol de , - Publicat miercuri, 14 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 23:26

Vasluiul joacă diseară cel mai important meci din istoria clubului. Pentru a merge în "16"-imi, moldovenii trebuie să scoată la Zurich acelaşi rezultat ca Lazio în meciul de la Roma, cu Sporting. Wesley, Temwangera şi Papp sînt suspendaţi. Meciul va fi transmis în direct de PROTV de la ora 22.05 şi LIVETEXT pe GSP.RO.

Martins Adailton este extrem de încrezător înainte de meciul decisiv de la Zurich şi crede că galben-verzii vor cîştiga şi vor merge în primăvară cu reuşita sa.

O victorie în Elveţia îi califică pe Adailton şi compania, pentru prima oară în istorie, în primăvara europeană. Iar căpitanul moldovenilor crede că "plăieşii" sînt pregătiţi de duelul decisiv din Europa şi vor profita că Zurich nu mai are şanse de calificare: "Am pregătit în detaliu acest meci, sînt sigur că putem obţine 3 puncte care ne vor duce în primăvară. Nu va fi uşor, dar trebuie să fim la 100% toate cele 90 de minute ca să cîştigăm. Poate nici ei nu se vor mai lupta foarte mult, ţinînd cont că sînt deja out".

Brazilianul este îngrijorat de absenţele din atacul Vasluiului, dar anunţă că el va fi surpriza ofensivă a galben-verzilor: " Wesley a lipsit şi la ultimele meciuri, acum şi Temwanjera, dar Bello îl poate înlocui cu brio. Vreau ca golul meu să aducă victoria, la fel ca la Cluj. Oricum, important este să cîştigăm, poate să înscrie oricine, doar să mergem în primăvară"

"Nu mai contează banii la acest meci. Este cel mai important din acest sezon pentru noi, iar o victorie va schimba soarta echipei, lumea va auzi de Vaslui. Banii nu sînt importanţi, ci performanţa" (Martins Adailton, FC Vaslui)

5 goluri şi 7 pase decisive are Adailton în acest sezon

Doar o victorie în deplasare

Băieţii lui Hizo au nevoie de un succes diseară pentru a fi siguri de calificare, dar vasluienii suferă în meciurile disputate "afară" în Europa. Galben-verzii au cîştigat la debutul în Europa League, în deplasarea din Letonia cu Metalurgs Ljepaja din 2008, dar apoi nu au mai reuşit nici un succes în următoarele 8 meciuri continentale. Nici "Dulăul" nu stă bine în deplasările europene! Fie că a antrenat pe Rapid, Ceahlăul sau Vaslui, tehnicianul moldovenilor a cîştigat doar cu echipe modeste din Malta, Lituania şi Bosnia.

Cele mai agresive echipe
Într-un clasament al celor mai multe faulturi comise după primele 5 partide din grupele Europa League, Vaslui şi Zurich se află pe podium! Moldovenii au faultat de 98 de ori şi sînt pe 2, sub Atletico Madrid, cu 101 faulturi, în timp ce elveţienii au ajuns la cota 92 şi încheie podiumul. Aproape la fel de agresivi sînt şi cei de la Lazio, cu 90 faulturi, în timp ce Sporting, liderul grupei, a faultat mai puţin, de 72 de ori, aflîndu-se undeva la mijlocul clasamentului în acest top inedit.

Echipe probabile:

FC Zurich: 1. Leoni - 2. Teixeira, 3. Rodriguez, 4. R. Koch, 6. Zouaghi - 11. Nikci, 17. Chikhaoui, 14. Djurici, 7. Aegerter - 25. Mehmedi, 12. Alphonse
Antrenor: Urs Fischer
Rezerve: 32. Guatelli, 9. Chermeti, 15. Buff, 16. P. Koch, 23. Magnin, 27. Schonbachler, 28. Beda

FC Vaslui: 1. Cerniauskas - 20. Milanov, 21. Balaur, 26. Farkas, 11. Milisavljevici - 85. Gladstone, 23. Pavlovici - 77. P. Jovanovici, 10. Adailton, 18. L. Sînmărtean - 9. Bello
Antrenor: Viorel Hizo
Rezerve: 22. Puia, 5. Zmeu, 7. R. Neagu, 25. Gerlem, 27. H. Luz, 30. R. Costin, 88. Buhăescu
Absenţi: Wesley, Papp, Temwanjera (suspendaţi), Cînu, Annang (accidentaţi)

Arbitru: M. Layushkin Asistenţi: O. Ţelovalnikov, A. Averianov (toţi din Rusia)

Clasament grupa D
1. Sporting 5 4 0 1 8-2 12p
2. FC Vaslui 5 1 3 1 5-6 6p
3. Lazio 5 1 3 1 5-5 6p
4. Zurich 5 0 2 3 3-8 2p

Cum se califică Vasluiul:
1. Să bată la Zurich
2. Să remizeze, iar Lazio să nu învingă pe Sporting
3. Se poate califica şi în cazul unei înfrîngeri, cu condiţia ca şi italienii să piardă cu Sporting

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
dodesteanu
dodesteanu  •  14 Decembrie 2011, 17:37

hai vaslui!..bafta!..

skrilla
skrilla  •  14 Decembrie 2011, 17:32
Postat de sorynelo pe 14 Decembrie 2011, 16:42

Ce dracu ma voi va imbatati cu apa rece ,sa bata Vasluiul in Elvetia ,credeti ca arbitreaza Robert Dumitru sa traga cu Porumboiu.Cred ca va este rau .Nu au nici o sansa sa bata acolo cu echipa asta fara wesley si care mai lipsesc pt ca ei stau intr-un singur jucator nu au forta de grup .

Daca ne-am facut o data de ras cu elvetieni in grupe,nu inseamna ca ne facem de ras si a doua oara :)

chrow
chrow  •  14 Decembrie 2011, 17:07

Catre managerii flash-ului site-ului gsp: VA ROG SA NU MAI PUNETI ORELE MECIURILOR AIUREA! Duminica meciul Steaua-Cfr avea pe site-ul vostru ora de start 20.30 si a inceput la 20.00. Acum vad ca meciul Vasluiului e trecut de la 22.00... Daca tot luati un ban cinstit, faceti si voi treaba ca lumea, ca mai sunt oameni ca mine care nu stau pe 10 site-uri de fotbal si au nevoie de o informatie corecta.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează