INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - ŢSKA SOFIA, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Adversara Stelei, ŢSKA Sofia, a "subordonat" în trecut Dinamo cu 8-1! :D

Facsimil din ziarul
Facsimil din ziarul "Sportul Popular" din 22 octombrie 1956. Ruşinea dinamoviştilor a fost anunţată pe ultima pagină a ziarului

Articol de - Publicat joi, 18 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 18 august 2011 15:46

Steaua va întîlni în această seară formaţia ce a produs cea mai severă înfrîngere în cupele europene rivalilor din "Ştefan cel Mare".

Gruparea "roş-albastră" va încerca în dubla cu "Steaua Bulgariei" să repete performanţele din precedentele confruntări eliminatorii, asta, deoarece în 1998 şi în 2004 bucureştenii s-au calificat mai departe. Totuşi, adversara de astăzi este nimeni alta, decît, echipa ce a produs una din cele mai drastice insuccese unei formaţii din Liga 1 (Divizia A).

În primul sezon în care un club românesc s-a aliniat la startul competiţiilor europene înfiinţate după cel de-al doilea război mondial, CCE, Dinamo a trecut în prima fază de Galatasaray, apoi, au dat peste ŢDNA, actualul ŢSKA. Pe 21 octombrie 1956, la Sofia, 50.000 de spectatori au asistat la victoria favoriţilor cu 8-1. Scorul a fost deschis de Ivan Kolev în minutul 12, iar pînă la pauză, "militarii" au mai marcat prin Milanov şi Panaiotov. Nici în a doua repriză dinamoviştii nu au izbutit să oprească iureşul gazdelor, aceştia înscriind încă de 5 ori prin aceiaşi Ivan Kolev de două ori, Milanov şi Panaiotov, dar şi prin Georgi Dimitrov. În cele din urmă, Gheorghe Băcuţ a transformat o lovitură de pedeapsă şi a făcut ca scorul final să arate o diferenţă de numai 7 goluri.

DINAMO: Florea Birtaşu, Petru Izghireanu, Ladislau Băcuţ, Gheorghe Toma, Valeriu Călinoiu, Gheorghe Băcuţ, Vasile Anghel, Gheorghe Voica, Alexandru Ene, Valeriu Neagu, Ioan Suru.

Rezultatul consemnat la Sofia a reprezentat cel mai mare eşec din punct de vedere al scorului suferit de Dinamo în 174 de meciuri disputate în cupele europene. Totodată, pentru gruparea de la sud de Dunăre, scorul a rămas drept cel mai categoric succes în CCE/UCL.

Şi polonezii ne-au dat 8!
De asemenea, o reprezentantă a campionatului polonez, acolo de unde vine şi adversarul Rapidului,  a "surclasat" în 1969/1970 UTA în CCE cu 8-0 la Varşovia.   Insuccesul arădenilor din deplasarea cu Legia s-a mai întîlnit o singură dată în fotbalul nostru, 1974/1975, Cupa Uefa, Hamburger SV-Steagul Roşu 8-0.

Steaua - ŢSKA Sofia are loc în această seară, cu începere de la ora 20:30, în direct pe PRO TV şi liveTEXT pe GSP.RO. Toate meciurile echipelor româneşti pot fi urmărite în direct şi la Radio GSP. Returul este programat pe 25 august, la Sofia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (82)
afca
afca  •  18 August 2011, 23:14

@ cr777: detanurezi in mod marsav adevarul: Steaua a pierdut cu 5-0 si 3-0 de la Montpellier, deci dupa 2 manse, nu in 90 minute ca dinam0 la Sofia, iar in privinta vreunei victorii a echipei pe care o sustii in UCL ....este de domeniul fantasticului, intrucat asta n-a ajuns NICIODATA acolo. Inteleg ca frustrarea doare rau... asa ca hai ia un calmant sa-ti revii.

huhuruz77
huhuruz77  •  18 August 2011, 19:34

E vreo echipa din Europa de la care dinam0 sa nu si-o fi `furat-o` ? :))))))))) dinam0 n-a existat si nu va exista vreodata, o echipa NULA, sau puteti inlocui N-ul cu P ! :))))))

kanye
kanye  •  18 August 2011, 19:22
Postat de saviola2_8 pe 18 August 2011, 15:52

care 8-0? arata-mi un meci in care pierdut steaua cu 8-0 UN MECI atat vreau si eu ma fac dinamovist pe viata! poate confuzi 8-1 cska cu dinamo ala a fost UN SINGUR MECI .Astept un raspuns:)) dar sigur n-o sa vina pt ca nu exista....

spui ca esti stelist?:)

Vezi toate comentariile (82)
Comentează