INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - STEAUA

Alarmă la linie! » Unul dintre arbitrii asistenţi ai "clasicului" Ajax-Feyenoord e angajat al sponsorului "lăncierilor"

Mario Dicks +2   FOTO
Mario Dicks

Articol de - Publicat sambata, 19 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 ianuarie 2013 21:19

Fanii oaspeţilor au fost deranjaţi de această delegare, dar forul batav a răspuns: "Nu nu temem că serviciul arbitrului va influenţa derbyul".

Mario Diks, 35 de ani, arbitru asistent în Eredivisie, este angajat din 1999 al companiei de asigurări olandeze Aegon, care are o filială şi în România. Nimic neobişnuit pînă aici. Numai că Diks va fi la linie mîine, în premieră, la Ajax - Feyenoord. Iar Aegon e principalul sponsor al clubului din Amsterdam, plătind anual 12 milioane de euro pînă în 2014.

Alegerea i-a scandalizat pe marii rivali ai roş-albilor, dar nervii nu i-au ajutat deloc. Federaţia n-a schimbat nimic. "Nu punem nici o clipă la îndoială profesionalismul şi integritatea arbitrului. Şi nu ne temem că serviciul acestuia va influenţa derbyul". În concluzie, Mario Diks îl va ajuta pe "centralul" Pol van Boekel, şi el debutant la "clasic".

La final, încă un amănunt: Diks a fost delegat în 2012 la 3 meciuri jucate de Ajax pe ArenA: 6-0 cu Heracles, 5-0 cu Breda, 1-0 cu Twente. Şi nu a avut nici o partidă a lui Feyenoord.

Moisander, pericol!
Pentru fundaşul central al lui Ajax, revanşa cu Feyenoord e un motiv de alarmă: în tur, la 2-2 pe 28 octombrie la Rotterdam, a primit două "galbene", fiind eliminat în minutul 75 şi ratînd meciul următor, cu Vitesse. Dacă Moisander va fi avertizat mîine, va fi iarăşi suspendat pentru cumul de cartonaşe (6). Şi nu va juca pe 27 ianuarie, tot împotriva lui Vitesse.

1,62 este cota la pariuri pentru succesul lui Ajax; Feyenoord are 5,00 la victorie; egal - 4,00

56 de "clasice" s-au jucat la Amsterdam; Ajax a învins în 30 de rînduri; Feyenoord, de 11 ori

10 mii de euro e amenda primită de Ajax pentru mesajul fanilor la meciul cu Man. City, în Ligă: "Şeicii cu bani sînt împotriva fotbalului modern"

"Vom juca fotbalul nostru de calitate, dominant, iar Feyenoord va încerca să ne dezechilibreze pe contră" (Frank de Boer, antrenor Ajax)

ALTE ŞTIRI DESPRE AJAX - STEAUA:

Biletele pentru Amsterdam se cumpără de la Bucureşti!
Oficialii stelişti au anunţat ieri că toţi cei care şi-au rezervat bilete pentru primul meciul cu Ajax din Olanda le pot ridica şi plăti chiar din Bucureşti. Fanii trebuie să se prezinte la sediul clubului din strada Virgiliu nr. 81, etaj 3, camera 303, între orele 10:00 şi 16:00, cu 24 de euro şi-o copie a buletinului. Suporterii din străinătate îşi pot ridica tichetele pe 13 şi 14 februarie de la hotelul la care oficialii din Ghencea vor fi cazaţi.

Fular special pentru meci
Ieri, suporterii stelişti au lansat noul fular oficial al meciului Steaua - Ajax Amsterdam (foto 3), care va avea loc pe 21 februarie, la Bucureşti. Preţul acestuia este de 35 lei, iar fanii îl vor putea achiziţiona de pe site-ul fcsteauashop.ro. În plus, tot de pe site fanii pot cumpăra tricourile oficiale de joc ale Stelei, la preţuri de 189 lei (cel din deplasare) şi 420 lei (cel de acasă), dar şi alte accesorii cu însemnele Stelei.

" Becali: un antisemit, rasist şi homofob"
Jurnaliştii unui site din Olanda au făcut un material în care-l atacă dur pe Gigi Becali: "Ajax va juca acasă cu echipa bogatului şi controversatului George Becali. Acesta e cunoscut ca un antisemit, un rasist şi un homofob, iar asta va reprezenta o adevărată problemă pentru Ajax. Dacă Becali va veni la dineul dinaintea meciului şi asta e destul de probabil, ar fi frumos ca la acest dineu, Ajax să fie reprezentată de un evreu, un negru şi un homosexual", au scris jurnaliştii olandezi.

Merg să vadă Ajax-Feyenoord
Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica vor pleca în Olanda pentru a spiona viitoarea adversară a Stelei în "16-imile" Europa League. "Mergem pentru că vrem să pregătim cît mai bine meciul din Olanda!", a spus Reghe. "Dubla" dintre Steaua şi Ajax va fi transmisă în direct în România de DigiSport şi DolceSport. Meciul tur, cel de la Amsterdam, începe la ora 20:00, iar returul la 22:05.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  19 Ianuarie 2013, 09:30

Ne a furat arbitrul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează